İlk Yayın Tarihi:
Theseus Yayınevi

Susta
2023 100. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2023 00:00
Herkese Merhaba  Bugün sizlere Doğan BoraDoğan Bora kaleminden SustaSusta kitabının yorumu ile geldim 2018 yılının Aralık ayının son günleriydi ve bu yıl kış çok sert geçiyordu. 𓇋Atsus; otuzlu yaşlarda, kara ve
Roman-Edebiyat
2024 64. kitabı
Dere yaşadığı köyde asker olarak görev yapan Cello’ya aşık olmuştu. Babası vermek istememişti. Dere ise hayatının değişeceğini şehirde yaşayacağını hayal ederek Cello ile kaçmıştı. Bu evlilikten iki
2024 5. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2024 17:18
*Sevmek, kötülükleri, acımasızlıkları da içinde barındırırdı ama bilerek ama bilmeyerek herkes bir şekilde öldürürdü sevdiğini.* Herkese merhaba Bugün sizlere Doğan Bora Susta kitabı ile
Puan vermedi
Susta Doğan Bora . Merhaba kitap dostlarım. Bugün sizlere son okuduğum kitap olan Susta ile geldim. Yanlış kararlar verilerek yapılmış bir evlilik, bu evliliğin sonunda dünyaya gelen iki çocuk... Çok da tanıdık buraya kadar. Atsız, kitabımızın kahramanının adı. Bir süre sonra babaları oğlu Atsuz ve kızı Ova'yı terk edince çocuklar babasız kalır. Hayatın zorluklarıyla büyüyen Atsuz, kötü bir çevrede yetişir. Arkadaşı Doğu ile iki kişilik bir çete kurup " Kurtlar Sofrası" adını verdikleri sokaklarda para kazanmaya başlarlar. Bir süre sonra yolları ayrılır iki arkadaşın. Atsuz, bir şirket kurar ve zengin olur. Yıllar sonra tekrar görüşmek isteyen Doğu 'ya Atsuz ne cevap verecek? Bazen başlangıçlar son, sonlar başlangıç olur mu? SustaSusta Ezgi ÖzcanEzgi Özcan Doğan BoraDoğan Bora
1000k
2024 105. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2024 02:17
SUSTA/ DOĞAN BORA “Herkes, kendi hazin hikâyesi içinde, kendisine reva görülenle şekillenir. Hiç kimsenin hikâyesi bir diğerinin kıyası değildir, olmamalıdır. Hikâyeler kendi kahramanlarınca, kendi zamanında yaşanır. Hayat, kimi hikâyelerin kahramanlarını susta eyler.” 7 ️Film tadında bir romana ne dersiniz? Çoğu kişinin evet dediğini duyar gibiyim. Dere, Ova, Atsus ve Doğu ‘nun hikâyesi bu. ️Dere, Cello ‘yla memleketinde askerlik yaparken tanışır. Ailesi onunla evlenmek istediğini katiyen kabul etmez. Fakat Dere kaptırmıştır, bir defa gönlünü. Babasının “ onunla evlenirsen, evlatlıktan ret ederim “ sözü de fayda etmez. Velhasıl kelam, Cello ile kaçar ve evlenir. Amma gelin görün ki Dere’nin pembe hayallerini daha en başında yerini, kara bulutlara bırakır. Cello , dayak, uyusturucu, aklına gelebilecek her kötülüğün diğer adıdır adeta. ️Dere mecbur, katlanır onun her eziyetine... Ova ve Atsus doğunca da evlatlarına adar kendini... Ne yazık ki tek derdi, Cello da değildir. Oturdukları mahallede keşlerin, serserilerin cirit attıkları bir yer. Kurtlar sofrası diye nam salmış hatta.... ️Ne güzel anlatıyorum değil mi? Yalnız sonrasını beklemeyin benden, akıcı ve yalın diliyle bu macerayı merak edenler, devamını kitaptan okuyabilir. ️Doğu ‘dan hiç bahsetmedim, o da sürpriz olsun. Dere, Ova ve Atsus’ u nasıl bir hayat bekliyor. Hepsi kitapta. Yeni kitaplarda buluşmak üzere. Esen kalın.
2024 171. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2024 22:17
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Doğan Bora kaleminden Susta adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımız 7 bölümden oluşmaktadır. Kitapta Ova,Doğu,Atsus,Dere adlı karakterlerin hayatlarını okuyoruz. Dere ailesinin karşı gelmesine rağmen Cello ile evleniyor ama bu evlilikte Dere hiç mutlu olmuyor sebebi ise Cello'nun madde alkol,içip sürekli eşini dövüyor. Dere kızı Ova'yı dünyaya getirdiğinde eşi Cello hapiste oluyor.Bu olanlardan sonra Dere baba evine dönemeyeceğini bildiği için çeşitli yerlerde çalışıp kendini çocuklarına adıyor. Bir gün Dere'nin evine gelen bilinmeyen bir adam tarafından bir kağıt geliyor ve bu kağıt sonrasında Dere ve Cello anlaşmalı bir şekilde boşanıyorlar. Atsus ve Doğu ise küçüklükten tanışan çok yakın iki dosttur. Doğu ve Atsus büyüyor Doğu adam öldürme,yaralama gibi birçok kötü işlere girişiyor ve en sonunda kendini hapiste buluyor. Doğu hapiste iken dostu Atsus için bir mektup yazıp bu mahalleden git diyor.Bu mektuptan sonra Atsus geçici olarak kız kardeşini ve annesini bırakıp denizi dingin, kumsalları altın rengi bir tatil beldesine gidiyor. Atsus bu tatil beldesinde barmenlik gibi çesitli işler yaparken karşısına Leyla isimli bir kız çıkıyo.Kitabımızın devamında Atsus ve Leyla arasında yaşanılanlar gibi birçok olayı okuyoruz. Kitapta aile bağları,polisiye aşk gibi birçok tema yer alıyor. Okurken çok etkilendiğim bir kitap oldu. Dere karakterinin tüm yaşadıklarına rağmen hayata karşı dik durmasını takdir ettim. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.
Susta#Atsus
2024 53. kitabı
#okudumbitti "İnsan, güvenmemeyi en çok güvendiklerinden öğrenirmiş.Nefreti de sevdiklerinden." "Gökyüzü gibi bir şey bu çocukluk, hiçbir yere gitmiyor." Merhaba
2024 10. kitabı
-“Gökyüzü gibi bir şey bu çocukluk hiçbir yere gitmiyor.” Merhabalarrrr Kitap yorumuna bu sözle başlamak istedim. Çünkü kitabın en başından en sonuna kadar bu söz kafamda döndü durdu. Ve gökyüzüne
2024 1. kitabı
Herkese merhaba, arkadaşlar Bu gün size Doğan BORA'nın Susta kitabı ile geldim. Kurtlar sofrası değimini hepimiz duymuşuzdur. İşte bu kitabın karakterleri Atsus, Doğu, Ova ve Dere işte onlar bu kurtlar sofrasının içinden geliyor. Dişini göstermeyenin, sessiz olanın ezildiği, Küçücük çocukların bile kendilerini korumak için bıçak taşıdığı geç dışarı çıkmanın intihar olduğu o kurtlar sofrasının içinden. Aşkın o tatlı yüzüne kanan Dere'nin evliliğinde yaşadığı onca şeyden sonra hayata bağlayan tek şey olan çocukları Atsus ve Ova kendi kanından olmasabile evladı gibi gördüğü Doğu için savaşan bir anne , yaşadıkları bu hayat yüzünden babasından nefret eden Atsus bu kurtlar sofrasından sağ çıkmak için mücadele veririken, kurtulmaya çalıştığı kurtlar sofrasından başka bir kurtlar sofrasına oturan Doğu, ve o kurtlar sofrasının en saf ve temizi olan, müziğe ayrı bir yeteneği olan Ova. Hayatın onlara açtığı kapılardan geçerken birbirlerine daha çok bağlanan bu ailenin hikayesi. Poliste ve gizem seven herkesin okumasını önerdiğim bir kitap. SustaSusta
2023 101. kitabı
Selamm Arkadaşlar #okudumbitti Bugün sizlere öyle güzel bir kitabın yorumu ile geldim ki #susta