Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 24 Ekim 2024 21:17 Benim Hiç Suçum Yok- Saba Altınsay
Tanıştığım, onu dinleme şansı elde ettiğim ve kitabını da size önereceğim için çok mutlu olduğum bir kitap yorumu ile geldim sizlere.
2.dünya savaşına ülkemiz girmedi diyoruz ya hani hep, tarih derslerinde. Fiili olarak girmese de o dönemde yaşayanlar neler yaşadı acaba ? Bu sorunun cevabını vermiş sayın Saba Hanım bize kitabında. Bu bir dönem roman.
Cihan Nedim, Mercan , Behice , Kadriye , Hikmet ve Yüzbaşı İrfan. Hepsi birbirinden farkli bir karakter. Öncelikle yazar kitap karakterlerinin özelliklerini bize çaktırmadan öyle güzel vermiş ki, kitap ilerlediğinde kitapta hangi karakter neyi yapar, neyi yapmaz ben de en az yazar kadar biliyordum bence. Dili akıcı, zorlamayan ve yerinde betimlemeleri ile bir solukta okunacak bir roman.
Bir de cesur bir yazar bence Saba Hanım. Neden böyle dedin derseniz bir hayat kadınının olduğu bir romanı, vermen gerekenleri açık bir şekilde yazarak anlatmak zor bence. Anlatıları , girdiği derinlikler, verdiği bilgiler tam tadında, tam yerinde, rahatsız etmeden verilmişti bize.
Kitap içinde bazi yerlerde sanki senaryo okuyor gibi oldum. Olaydaki kişilerin nasıl göründüğü, içinden ne konuştuğu, gerçekte ne söylediği gibi parçalara ayrılıp anlatıldığı yerler beni hikayeden yabancılaştırıp, olayları daha dışarıdan bir gözle izlememe yardımcı oldu.
Yazarın donanımına, kişiliğine, sohbetine ayrı hayran oldum yalan değil.
Önerimdir okuyun efendim.