✿""Ayrılmalıyız!
Yuvarlanıp gidiyorum.
Senden ayrılmaktan bıktım.
Düelloya müelloya gitmiyorum.
Aman ne bileyim.
Oturdum, geçmesini bekliyorum Osman.
Aylin Balboa'nın kendine has kaleminden, bir kadının kendi kendini tamir etmesinin hikâyesi.""✿ diye geçiyor kitabın arka kapağında.
Bu Hikâye Senden Uzun Osman çerez tadında bir öykü kitabı. Bir kadın dilinden, romantik ilişki yaşadığı Osman'a yazdığı mektuplardan oluşuyor. Ayrılık derdini kalem kağıtla paylaşmış aslında Osman'a seslenerek.
Kimi zaman bir belgesel üzerinden,kimi zaman duyulmamış bilgiler üzerinden ayrılık acısıyla ve hayat ile ilgili sıkıntıları ile baş etmeyi, metaforlaştırarak anlatmış. Öyle ya, ayrılık acısı yaşarken ,hayat: "Ayy canım benim dur biraz şefkatli davranayım"demiyor. Bazen, bir de o, vuruyor üstüne insanın :/. Bu yüzden ayrılık acısı yanında ,hayatla da nasıl başa çıktığını anlatmış metaforik bir dille . Özşefkatin nasıl olabileceğini de anlatmış aslında bir yandan .Mizahi yönlerin olması da,anlatıma muziplik katmış,okumayı keyifli hâle getirmiş. Alıntılar çok güzeldi,çok cümlenin altını çizdim. Akıcı,anlaşılır ve zaman zaman teselli edici cümleler. Sevgiye,sevmeye dair de güzel cümleler bulacaksınız. Biraz git-gel tarzı havası var mektupların ama,hayatla baş etmeye çalışırken hangimiz git-gel yaşamıyoruz. Olur o kadar ( ◜‿◝ )♡ ..
Aylin Balboa İzmit'te doğmuş olduğundan dolayı, daha bir sempati ile okudum kitabını :). Rocky Balboa karakterin sevdiğinden bu soy ismini kullanıyormuş. Kitaptaki çizimler yazarın kendine ait. Bir ağaç evi var, Instagram'da bakmanız lazım,çok orijinal. Bir ağaçta yaşıyor yani (。♡‿♡。) .
Güzel bir kitaptı.
Keyifli okumalar..
Ağaç evde mi yaşıyor? Hmmm ilginç 🤔 bana güzel geldi bu incelemeniz sayesinde. ☺️ Listeme bir yenisi daha eklenmiş bulunmakta. Varolun hocam 🫶🏽 Sırf sizden esinlendiğim 6,7 tane eser var. Neşveniz eksik olmasın. 💚