2024 40. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2024 00:00
Uzun zaman sonra soluksuz okuduğum bir kitaptı!!! Çok güzeldi. Kitaba başlarken neden bu kadar övüyorlar diyordum da haklılarmış. Yazarın diğer kitaplarını okumadığım için fazla ön yargılı bir başlangıç yaptımm. İlk 10 sayfadan sonra nasıl bitirdiğimi bilmiyorum yazarın kalemi çok akıcı ve karakterlerin düşüncelerini detaylıca okumak çok hoştu. Karakterlerle bağ kurup onları zihnimizde canlandırmak çok kolaydı. Yazar toplum baskısının ne kadar geçici ve gereksiz olduğunu çok güzel anlatmış. Babaları ölmüş 2 erkek karakter Ivan ve Peter. Birisi 32 yaşında, avukat diğeri 23 yaşına girecek üniversiteyi yeni bitirmiş satranç oynamaya düşkün ve çok da başarılı bir karakter. Bu iki karakter babalarının ölümünden sonra hayatlarında doğru veya yanlış kararlar almak zorunda kalıyorlar biri kendisinden epey büyük birisine sevgi beslemeye başlıyor. Biri de hayatındaki 2 kadını idare etmeye çalışıyor. Özellikle Peter’in düşüncelerini okurken daha çok keyif aldım hayatında 2 kadın var biri kendisinden epey küçük biri de eski sevgilisi. Eski sevgilisiyle arkadaş kalalım kararı alsalar da arkadaşlıktan daha öte duygular besliyorlar. Naomi karakteri çok tatlıydı onun da düşüncelerini okumak isterdim:)))
1000 Kitap
İntermezzoSally Rooney · Can Yayınları · 20244,418 okunma