2024 19. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2024 22:30
Uzun soluklu bir kitabın sonuna geldim. Kitabı okuma amacım ilgiyle izlenen " Güç Yüzükleri " dizisini anlamak adına idi. Dizideki karakterler şimdi yerli yerine oturdu. Dizi ile kitap arasındaki farklar birçok yerde konuşulduğu için o kısma girmek istemiyorum. Okuyanlar tabiki etkilenmeyecek izlerken. Kitaba gelirsek, başta zorlandım not alarak ilerledim . Bir karakterin birçok ismi var hepsi farklı şekilde aktarılıyor yorucu idi. Bir ara sıkıldım okurken. *Ilûvatar Çocukları tek tek anlatıldığı bölüm çok etkileyiciydi. ☆ Karanlık Elf : Eäl. En sevdiğim karakterlerden. ☆ Silmarilleri oluşturan Fëanor'un hayatı ve sonrasında gelişmeler sürükleyiciydi. ♡ Lûthien ve Beren'in aşkı çok çok duygusaldı. * Huan: Kurt Köpeği, bu aşkın uğruna, yaptıkları unutulmayacak. Ağlayarak okudum diyebilirim. ● "Korkunç Kadersizliğin Atlayışı " en etkili hikayelerden birisi. Húrin'in Çocukları kitabı olarak var. ☆ Isildur : Beyaz Ağaç ve Tek Yüzük ilişkisi çok iyiydi. * Palantiri: Geleceği gösteren taş. *Narsil: Elendil'in ihtişamlı kılıcı. * Gurthang/ Anglachel : Kara Elf tarafından dövülen kılıç... Bunlar gibi birçok anlamı derin simgesel nesneler hikayelerle bağlantılı aktarımı beni çok etkiledi. Kitabın sonlarında artık olaylar hızlanıyor soluksuz okuyorsunuz. Yedi sene süren Sauron ve Elflerin savaşı ve Güç Yüzüklerin sonu anlatılarak bitiyor. Hayranı olduğumuz Gandalf/ Mithrandil 'in dünyaya geliş şekli ve olaylara olan etkisi son bölümde anlatılıyor. O kadar çok bahsetmek istediğim kişiler var ki artık heyecanı kaçmasın diye sonlandırıyorum. Size tavsiyem ilk sıkıcı bölümleri not alarak okursanız rahat bir şekilde ilerler ve muhteşem sona kavuşursunuz.
Fantastik Bilim Kurgu
SilmarillionJ. R. R. Tolkien · İthaki Yayınları · 20186,5bin okunma