2024 23. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2024 13:29
Bize göre Kıbrıs Barış Harekatı olan ama orada yaşayan Rum ve Türk halk için savaş ve daha fazla kayıp anlamına geldiğini anladığım bir roman oldu. Yaşanılan tarihi olayların bize anlatıldığı kadarını bildiğimiz gerçeğiyle karşılaştım yeniden. Kitapta bir çok can alıcı tarihi olayı okuyorsunuz ama klasik bir tarihi roman tarzında değil aşkla hayal kırıklıklarıyla acıyla vefa ile ve aslında geleneklerle örülü bir roman olmuş daha önce kitap için çok katmanlı bir kitap yorumunu duymuş ama kafamda oturtamamıştım ama okuyunca anlıyorsun yorumun sebebini ve işin güzel yanı bu katmanlılık yormuyor sizi. Kitapta değişik bulduğum parçalardan biri de bu kadar yoğun şekilde insanı , acılarını, aşkını, sevgisini; korkularını anlatırken araya ağaçları ve yer yer hayvanları sıkıştırması oldu. İncir ağacının yaşanan her şeyin tanığı olması düşüncesi ağaçlara hayvanlara daha farklı bakmamı sağladı. İncir ağacının da dediği gibi "biz onlara bakıyormuşuz ama görmüyormuşuz" Kitaba tek eleştirim bazı kısımlarda betimlemeler çok fazla geldi belki bu kadar çok olguyu bir araya getirmenin doğal bir tezahürüdür ama ben oralarda sıkıldım yoksa genele bakıldığında okunması gereken harika bir kitap olmuş. Elif Şafak Kayıp Ağaçlar Adası
Kayıp Ağaçlar AdasıElif Şafak · Doğan Kitap · 20233,367 okunma