2024 18. kitabı
Hyunam-Dong Kitabevi ~Hwang Boreum Spoiler içerebilir! Youngju başarılı bir eğitim hayatı geçirmiş, sevdiği adamla evlenmiş ve iyi bir işe girmiştir. İşinde başarılı ve neredeyse izin günlerinde bile çalışan birine dönüşmüştür. İlerleyen süreçte, Youngju çalışma hayatında kendini iyi hissetmemeye başlar ve neredeyse evden çıkamayacak hale gelir. İşin getirmiş olduğu yüksek tempo ve stres onu bir anda dibe çekmiştir. Bütün bu olanlara ve yaşamına başka bir gözle baktığında hem işinden hem de eşinden ayrılmaya karar verir. Ailesi bu karara karşı çıkar ve Youngju’yu yalnız bırakırlar. Youngju, herkesten uzak bir semtte yeni bir hayata adım atar. Bir kitabevi açar. Başlarda bilinir bir kitabevi değildir. Kitabevi ve ev arasında geçen zamanlarında huzuru bulduğunu hisseder. Daha sonra kitabevine Minjun adında bir baristayı işe alır. Youngju, kitabevine gelen müşterilerden arkadaşlar edinmeye başlar. Kitap bu arkadaşların hayatlarını da yer veriyor. Bu kitabevi, hayatında huzuru arayan, başarılı olsa da mutlu hissetmeyen, bir şeylerin yanlış gittiğini düşünen, yanlış işte çalıştığını veya yanlış evlilik yaptığını düşünen ya da başarısız bir hayat geçirdiğini düşünen insanların hayatlarına bir ışık tutuyor ve onların yolunu bulmasını sağlıyor. Kitap, kişisel gelişim veya bir farkındalık kitabı. Kitabı okurken heyecanla bir sonraki sayfayı çevirmeyi beklemeyin çünkü kitap acelesiz, stressiz, huzurla okuyacağınız bir dinginlikte ilerliyor. Bu kitabı okuduktan sonra bir şeyleri doğru yapıp yapmadığınızı ve hayatınızın anlamının ne olduğunu sorgulayacaksınız. Okurken altını çizeceğiniz çok sayıda satırlar var. Birkaçını buraya bırakıyorum; “Çoğu zaman başkalarını düşünmekten asıl kendimizi düşünemez hale geliyorduk. (Sayfa:31) “Kucaklayıp yaşayamayacağım şeyi kucaklamaya çalışmam bir hataydı. İyi yaşamanın bitirmen gereken şeyleri bitirerek yaşamak anlamına geldiğini bu defa öğrendim. Ne kadar çok insan korktuğu için,başkaları ne der diye endişelendiği için, ya pişman olursam diye düşündüğü için bitirmeye cesaret edemeyip geçiştiriyor, biliyor musun? Ben de öyleydim işte.Ama artık özgür hissediyorum." (Sayfa:260) “Başkaları için çalışıyor olsam bile kendim için de çalıştığımı unutmamalıyım. Bunu kendim uğruna yaptığım için üstünkörü yapmamalıyım. Bundan daha da önemlisi, çalıştığım anda da, çalışmadığım anda da benliğimi kaybetmemeliyim. Çalışma hayatım tatmin edici de, mutlu edici de değilse, her günüm anlamsız ve acı vericiyse, başka bir iş bulmam gerektiğini unutmamalıyım; çünkü ben, bana verilen tek hayatı yaşıyorum." (Sayfa:269)
Alıntı
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,2bin okunma