2024 7. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2024 21:24
Kitabı okudukça ana tema olan savaşın tek taraflı bakış açısıyla aktarılması çok hoşuma gitti... “Sanki müslüman Çeçenlerin karşısında bir grup düşünemeyen Rus askerleri varmış da müslümanlar tereyağından kıl çeker gibi kazandığını gösterilmiş.” demiş birisi; “Hesaba katmadıkları bir şey vardı, Allahın nusreti...” diyorum. Bu kitabı okuyup da etkilenmedim diyen birinin İslam hassasiyeti yoktur. Özellikle “Vatan müdafası” ve “Cihad” üzerinde durulması da ayrıca onurlandırdı beni. İnanç ve İradenin her şeyden üstün olduğunu hissettirmekle beraber direnişin de tekrar tekrar vurgulanması ayrı bir hava katmış kitaba. İslâm aleminin, işgal altında olan Müslüman fertlerine “Moskof Mezarlığı” ilham, Kafîr mürtedlere ise ibret olması amacıyla yazılmışa benziyor. Kitabı okurken sanki “Çeçen Mücahidlerin cihadı” isimli bir ders varmış da o dersin kitabını okuyormuşum gibi hissettim. Emperyalizmden uzak Müslüman isimlerinin geçmesi de ayrı bir güzellik. Yakın Tarih ve Savaş konulu kitaplarla ilgilenenlere tavsiye ediyorum.
Moskof MezarlığıKıyamoğlu Sancaktar · Dila Yayıncılık · 20111,181 okunma