2024 49. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2024 00:45
Esselâmu Aleyküm ve Rahmetu'llâhi ve Berekatuhu بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Hayatın hızına yetişemeyenlerden misin? Yoksa yetişmek istemeyenlerden mi? Dünyaya geldin geleli senin dışında gelişen birçok olay seni üzdü mü? Sıkıldın, bunaldın gökyüzüne bakmak istedin ama bakamadın mı? Yürümek istedin belki de koşup uzaklaşmak… Ama yapamadın mı? O zaman sana bir teklifim var! Bana konum atar mısın? [ Arka kapak ] Kitabın tadı, gerçekten damağımda kaldı. Öncelikle bana bu kitabı öneren benim için pek kıymetli olan Cemre Dengiz ' e ❥ beni böylesi kıymetli bi eserle tanıştırdığı için çokça teşekkür ediyorum. Kitabı ilk önerdiğinde yani adını ilk duyduğumda demeliyim. Neden böyle bi isim verildiğini anlamamıştım acaba ne anlatıyor diye kendi kendime düşünmüştüm okuduktan sonra anladımm kiii... Daha önce hiç gitmemiş olduğumuz ya da az gittiğimiz bir yere ulaşabilmek için yakınlarımızdan Veya o konumda bulunan kişilerden bana konum atar mısın şeklinde bir yer bildirimi isteriz. Peki ya Kalbimiz Kalbimiz doğruluğu bulacakken de acaba bizlere konum atacak birileri var mı ya da şöyle soralım Allah'ı bulabilmek için bize kim konum atacak? İşte yazarımız bu kitabında bizlere bu konuda yardımcı oluyor. Bir Müslümanın gündelik hayata dair bakışının ne olması, dünyada yaşanan olayların nasıl değerlendirmesi gerektiği ile ilgili yorumlar yapılarak, bunu yaparken de bir ayet üzerinden bir ayetin günümüze nasıl aktarılacağı ya da Peygamberimizin ﷺ hayatından bir olayın günümüzde bizim için ne ifade ettiği ile ilgili konuları harmanlayarak bizlere sunmuş.Dili de oldukça yalın herkes tarafından anlaşılır güzel bir üslup ile yazılmıştı. Özellikle Ayetlerle olaylarla destekleyerek anlatması beni çokça etkiledi gerçekten yazarın kalemine emeğine sağlık diyorum. Bazen uzun alıntılarla sizleri sıktı isem kusura bakmayın sonrasında azaltmaya çalıştım ki eklemediğim birsürü nokta da var idi. Velhasıl kelâm şiddetle tavsiye edilir. Kitapla kalın hoşça kalın.. 𖹭𖹭
Bana Konum Atar mısın?Soner Duman · Diyanet Vakfı Yayınları · 2023158 okunma
1.261 Gösterim