·187 syf.····Okunma: 23 Ekim 2024 00:00 Bir kitabı okuduktan sonra bu kadar geç yoruma geçmemeliydim evet hata ettim. Mercan’ı çok sevdim ve kendisinden uzun zamandır bağ kurabildiğim yeni bir karakter olarak bahsedersem daha doğru olur.
Anlatayım mı?
Üç yıl önce anne-babası bir tatil dönüşü uçak kazasında hayatlarını yitirdiler. 2 ay kadar sonrasında da Mercan genetik mühendisi olarak mezun oldu. Bu süreçte akrabaları farklı bir memlekette olduğu ve anlaşamadığı için onlardan iyice uzaklaştı.
O sırada Mehmet Bey ve ailesinin sıcak tavırlarından ötürü belki bilinmez kardeş gibi gördüğü Asu gibi polis olmak istediğini fark eder. Mehmet Bey’e konuyu açar ve geçen zaman sonrası kendisini olay yeri inceleme polisi olarak Asu’nun da komiser olduğu ekibin içinde bulur.
Buraya kadar her şey normal görünebilir ama Mercan’ın Annesinden geçen özel bir yeteneği vardır..
Bir duyu dışı algılama. Olay yerindeki havayı koklar ve o ana geri döner! Gerekli detaylara odaklanarak ipuçları yakalar. Okudukça şahane bir şey olduğunu düşünmüştüm çünkü Mercan yeteneklerini mesleki olarak iyi yönde kullanıyordu.
En son göreve çağrıldığında girdiği evdeki bir şeylerin ters gittiğini anlaması çok uzun sürmez. Ve bomba patlar.. Hedefteki kişi bu kez canı gibi sevdiği Asu’dur.
Üstelik çok sevdiği ev sahibi olan Su da kayıptır..
Şimdi yeteneklerine her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır tabi birde onu bekleyen bir sürpriz olaylara karşıda hazırlıklı olmalıdır.
Rüyalarında onu sürekli uyaran Annesi, Su’nun kim olduğuna dair gizem ve Su’nun abisi ile tanışması derken kitap okurken aktı ve sonunda yeni soru işaretlerine gebe olarak bıraktı bizi!
Paranormal mevzularda çok yeniyim ve cidden çok sevdim ben bunu! Hemen ikincisine başlamam lazım..