2024 14. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2024 16:24
BENİ KİM ÖLDÜRDÜ? | Polisiye kurgularla arasında inanılmaz mesafeler bulunan biriyim ve bu mesafe ne zaman bu kadar uzun hale geldi hatırlamıyorken bile beni bu türle barıştırmaya yemin etmiş bir romandı sanki. Engin Başkomiser, yardımcı Tekin Metin,huzurun çevresine hiç yaklaşmadığı Huzur Apartmanı ve metruk bir binada ölü bulunmuş şehrin ‘godomonlarından’ birinin kızı. Selin Yazman. Seni kim öldürdü? Selin de kitap boyunca Engin’in kulağının dibinde dolanıp ‘Beni Kim Öldürdü?’ diye soruyor. Son düzlüğe kadar da ne Engin bir cevap bulabiliyor ne de biz. Ben zaten hiç sekmez,bambaşka birinin katil olduğuna inanırım. O yüzden tabii ki de ters köşe oldum. Bizim için ortalıkta en çok gözyaşını dökenler bizi en çok sevenler midir? İnsanların gösterdiği acılar gerçek midir? Engin zaten travmatik, tahammülsüz, asi bir karakter. Annesi sevmemiş, insanları kaybetmiş, yeni nişan atmış ve Huzur Apartmanı’nda sancılar içinde yaşayan ve karakter gelişimine inanılmaz bir karakter. Bu bir aşk romanı olsaydı Engin tam bir Behzat olurdu, ki kendisine karşı bakışları farklı olan ekip arkadaşlarının da hiç farkında değil çünkü burnunun ucunu zor görüyor. Sayfalarca Engin’in ara ara acaba aklım mı gidiyor düşünceleriyle,saatine ve geç kalmaya olan tikiyle sürükleneceksiniz. Son 100 sayfada beklemediğiniz karakterler ve doğurdukları sonuçlarla karşılaşıp tek bir şey soracaksınız: Selin’i kim öldürdü? Bu açıdan roman kurgusu çok kuvvetli, karakter bağlantıları sağlam zeminlere oturtularak yazılmış o yüzden size ne alaka şimdi bu diye sordurtup sinir etmeyecek bir kurgu mevcut. Hatta belki dikkatinizi verip ipuçlarını yakalayabilirseniz, katili Enginden önce görebilirsiniz :) Mutlaka şans verin. *Tutulmayan sözler kalıcıdır.
Beni Kim Öldürdü?Burcu B. Bilgin · Karakarga Yayınları · 2024150 okunma