2024 5. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2024 14:37
Her önüne gelenin psikoloji temalı kitaplar yazdığı şu günlerde bu kitabı ilk gördüğümde merakla elime aldım. Yazarın birçok kesim tarafından bilinmesi ve yazılarının beğenilmesi de bu merakımı arttırdı. Ancak kitap, beklentimin epey altında kaldı. Kitapta bahsedilen doğru şeyler vardı hatta ilk kısımları okurken yeni bilgiler öğrendiğim için devamını da seveceğimi düşünmüştüm ancak öyle olmadı. Kitabın devamında bahsedilen birçok konu çok yüzeysel kalmıştı ve yazarın bazı görüşlerine de katılmadığımı belirtmeden geçemeyeceğim. Kitabı okuyacaklara söyleyeceğim şey, ruh sağlığı alanında çalışıyorsanız veya bu alanda meraklıysanız kitap sizi yeterince tatmin etmeyecektir. Verilen bilgiler fazlasıyla genel geçer ve çok yüzeysel kalmış. Ayrıca kitabı okuyan veya okuyacak olan ebeveynler için de küçük bir şey söylemek istiyorum. Bu kitap ya da başka herhangi bir kitapta okuduğunuz çocuk davranışı ile ilgili bilgileri kendi çocuğunuz için de yüzde yüz doğru kabul etmek fikrimce yanlıştır. Özetle 'Her çocuk özeldir' ve onların doğalarına, kişilik özelliklerine göre hareket edilmelidir.
Psikoloji
Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen YanlışlarAdem Güneş · Timaş Yayınları · 20151,170 okunma