·360 syf.····Okunma: 26 Ekim 2024 23:21 Hizmetçi İzliyor 5/5 ️
Herkese merhaba! Hizmetçi serimizin üçüncü kitabıyla geldim. Sabah başlayıp akşam bitirdim ve tahmin edersiniz ki: bayıldım!
İlk kitaptan tanıdığımız Enzo ile anakarakterimiz Millie büyük bir yükün altına girerek ev sahibi olmuşlardır. Long Island’a yerleşip temiz bir sayfa açarlar. Kızları Ada ve oğulları Nico da eşlik ediyor bu kitapta bize. Bu fiyata inanılmaz güzel bir eve taşındıklarına inanamazken, komşularıyla da yavaş yavaş tanışırlar. Suzette Lowell ve eşi Jonathan epey büyük bir evde, Janice ve oğlu Spencer ise karşı evde oturmaktadır. Bu çok yakın üç evde bambaşka hayatlar… Millie karşı komşusuyla tanıştığında duyduğu şey şunlar oldu: Komşularına dikkat et.
Millie ve Enzo en karanlık sırlarını arkalarında bıraktığını düşünüyorlardı. Fakat bu sakin banliyo sokağı, şimdiye kadar yaşadıkları en tehlikeli yer olabilir miydi? Pencere ardında gizli silüetler, geceleri uyandıran o sürtünme sesleri…
“Uykularımı kaçıran sürtünme sesini hayal etmemiştim. Gerçekti. Evimin içinden geliyordu. Açılıp kapanan bu gizli kapıdan.
Peki ama biz uyurken bu kapıyı açıp kapayan kimdi?”
Kitap çok iyiydi. Bir günde okuyup bitirdim ve gerilim yönünden oldukça tatminkardı. Ada ve Nico’nun daha fazla önplanda olmasını sevdim mi bilemiyorum ama SUZETTE SAÇ BAŞ YOLDURTTU. Resmen tüm kitap boyunca Suzette’ye iyi (!) niyetler diledim. A tabi Enzo’ya da. Şu hotel vs kısmında çıldırdım. Enzo’ya karşı daha çok şey öğrenmek karakteri özümsetti. Ben Martha üzerinden verilen mesajı baya beğendim açıkçası güzel işlenmiş. Martha da bence gericiydi ya bkz:
“Martha mutfağın eşiğinde kıpırdamadan duruyordu. O kadar hareketsizdi ki... Ben onun mutfağı temizlediğini sanıyordum ama belli ki Tanrı bilir ne zamandır orada dikilmiş, beni izliyordu.”
Neyse, bir solukta okunabilecek kitaplarda top 5 diyorum. Freida’nın ters köşelerine alıştık aşağısı kurtarmıyor.