2024 63. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2024 10:24
#böcükname #hulkiaktunç Selam Bugün sizlere çok farklı bir kitapla geldim. Nasıl bir yorumlama yapsam bilemedim Alışılmışın dışında bir konusu var. Öyle ki başlangıçta yayının bizlere verdiği bilgilere gülmeden geçemedim. Yayinevine bir dosya gönderilir lakin gönderene ulaşılmaz. Sadece bir isim yazılır lakin detaylı araştırmaya rağmen bulunamaz hatta gazeteye ilan dahi verilir Kitap, Kevnizade Zekeriya Beyin torunu Orhan Kevnoğlu tarafından yayıncıya bırakılır, ancak Orhan Kevnoğlu bir hayalettir adeta, kimse onu ne görmüş ne de adını duymuştur. #böcükname böceklerin dilini çözmek için irili ufaklı, konik, hunimsi amaçlar icat ederek sonunda bilimsel böcek - dinler'e ulaşarak, böceklerin dilini çözmeye çalışan Kevnizade Zekeriya Beyin yayınlanmamış bir eseridir. #böcükname bir dil hazinesidir. Bir erotizm klasiğidir. Alışılmışın dışında diyorum çünkü kitabı okurken yayinevi ile de sohbet ediyorsunuz sanki.. Eski dilden aktarılan bir eser olduğu için yer yer bazi kelimeleri anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Kısa yer yer güldüren bir yapısı var.. Bir nevi fabl da diyebiliriz aslında böceklerin konuşturulması tarzında yazılmış. Belli bir kısımda açık sahneler yer edindiği için +18 yaş altı gençlerin okumasını tavsiye etmiyorum @_enderseyler @okumaya_sevdali #kitabaaşıkokumayasevdalı #kayseridebirokur #birgezgininkitapligi #türkyazar #okuyanorgucu #belsin #kayseri
BöcüknameHulki Aktunç · Ender Şeyler Yayıncılık · 20248 okunma