ÖZLEM ŞAN ŞUGAR
Merhaba #kitapsever dostlarım Bugün sizlere Özlem şan kaleminden özenle yazılmış @parmakitap tarafından çikan #şugar eseri ile geldim.
Kitabımız ana karakteri kendine Alis adı vermiş. Annesiyle iki odalı evde yaşayan babasının adı bile geçmedi. Annesi terzilik yapara geçimini sağlardı. Alis ise Annesinin diktiği abiyler parçalar ile oynardı hata bazı zamanlar gizlice annesin diktiklerini giyer ve hoşuna giderdi ama annesini kaybetmeden önceydi. Okulu bırakıp köyde dedesinin yaşama başlar ama oraya ait hissetmediği hisseder ve dedesisin yanından kaçar . Beyoglunun renkli ve şatafatlı sokaklarında kendini bulabilecek mi
Kitabımız kısacık ama etkileyici düşünürden ve sorgulatan bir kitap . Benim için farklı daha önce okumadıgim bir türden yani farklı bir jargon kullanılmış yani lubunyaca diye bir dil . Bu dil Lgbt bireyinde tarafından kullanılan bir dilmiş açıkçası ilk defa böyle bir dil duydum okurken biraz zorladım ama yazarımız arkasına sözlük koymuş çokça orayı baktım.
LGBT bireylerin dış görünüşler ve görüntülerine göre on yargılı davranmamalıyız çünkü onların iç dünyası bilmiyoruz, onları bu şekilde kabul edip saygı duymalıyız. Onları bizler dışlarsak onlar kendilerin daha fazla karanlıkta kalmış gibi hissederler. Kendilerini nasil mutlu hissediyorsa öyle davranmalı ve davransilarini yargılamamak gerikir.
Alis çevresi ve toplum tarafından dislanmis. Kendini ait olduğu yeri bulmaya çalışıyor ve hayatla olan mücadelesini okuyoruz . Yazarımız karakterimizin yaşadığı duyguları cok iyi aktarması verdiği mesajlar mizahlı bir şekilde aktarmış . Insanı sorgulatan ve Lgbt bireylerin duyguları olduğunu unutmamak gerikir Herkesin istediği gibi yasama hakkı olduğunu ve saygı duymalıyız.
" Beni olduğum gibi sevin "
" Sen kendini sevmiyorken bir başkasının seni sevmesini nasıl beklersin ? "
Bu kitabı okumama vesile olan Ezgi Özcan teşekkür ederim.
ŞugarÖzlem Şan · Parma Kitap Yayınları · 202413 okunma