#okudumbitti MerhabaBugün size kalemiyle tanışmaktan mutluluk duyduğum Oktay Yılmaz hocamın ilk kitabı "Dün Bugün Yarın"isimli öykü kitabıyla geldim.Kitap dört yıllık bir çalışma ve araştırma sürecinin ürünü olduğunu gösterircesine roman tadında öykülerle dopdolu
Öncelikle şu ana kadar hiçbir kitapta karşılaşmadığım bir ithafla başladı kitap,yazar "Bana inanmış olan herkese"diyerek kitabını okuyucuları da dahil kendine inananlara ithaf ediyor,bu alkışlanacak bir durum
Kitap üç bölüm ve her bölümde dörder olmak üzere on iki öyküden oluşmakta.Her öykünün teması farklı ve okuyucuya pek çok duyguyu yaşatıyor,birbirinden özel ve duygusal derinliği olan öyküler ayrı ayrı bir roman konusu olacak kadar da kurgusal olarak dolu.Her bölümün üzerinde bir karekod yer alıyor ve karekodları okutturduğunuzda sizi müzik seçkileri bekliyor,hem hikayeyi okuyor,hem ruhunuza iyi gelecek müzikler dinliyorsunuz.Çok güzel düşünülmüş farklı bir çalışma
DÜN bölümünde daha çok karamsarlık hakim.Ölüm korkusu,aşk acısı,kadınlara yüklenen sorumluluklar.Bu bölümde en çok etkilendiğim 'Soğuk Damga' isimli öykü oldu.Bu öyküde kadını insan yerine koymayan bir topluluk mevcut.Günümüze nasıl da vurgu yapmış yazar BUGÜN bölümünde çağımızın en büyük rahatsızlığı olan depresyon ve yalnızlık hakim.Özellikle insanların yalnızlığı,obsesif bozukluğu okuyanı ister istemez sarsıyor.Bu bölümde en çok etkilendiğim öykü 'Elkin',Elkin'in fedakârlığı ve dilsiz olan Ural'ın annesine kavuştuğu sahne çok güzeldi. Üçüncü bölüm YARIN.Yazar bu bölümde distopik bir evren yaratmış, hayal gücü çok baskın.Geleceği pek parlak çizmemiş açıkçası.Yapay zekanın,genetiği bozulan yiyeceklerin insanlığa zarar vereceğini belirtmiş.Bu bölümde en sevdiğim öykü 'Ayakta Uyuyanlar'oldu,Perva hariç herkese çip takılmış ve ayakta uyurken beyinlerinin diğer yarısı ile de çalışıp duruyorlar.Cok sarsıldım bu öyküyle düşünemiyorum bile
Kısacası kitapta her bir öykü çok değerli,yazarın ilk kitabı olduğuna gerçekten şaşırdım,kalemi çok güçlü,nice eserler yazması dileğiyle
Kitabı okumama vesile olan meslektaşım dünyalar tatlısı @gldn_okuyor hocama sonsuz teşekkürler Oktay Yılmaz
@angeyayinlarikitap