Dün Bugün Yarın

Oktay Yılmaz
10 Temmuz 2024
Ange Yayınları

2024 115. kitabı
Merhaba sevgili kitap dostlarım, bugün sizlere şahane bir öykü kitabı getirdim ; Dün Bugün Yarın. Yazarın ilk kitabı olduğunu , kitabı bitirdikten sonra öğrendim ve şaşırdım . Şaşkınlığımın sebebini hemen izah edeyim . Kitabı bitirdiğimde kesinlikle ilk kitap olabileceği aklımdan dahi geçmedi. İkinci, Üçüncü kitabı olabilir diye düşündüm ve hattâ diğer kitaplarına da göz atmalıyım demiştim kendi kendime :⁠-⁠) Yazarın tarzından , yazım diline kadar herşeyiyle nitelikli bir eser Dün Bugün Yarın. Tabi ki gönül rahatlığıyla tavsiye edeceğim kitaplardan biri :⁠-⁠) Kitap üç bölümden oluşuyor: Dün , Bugün ve Yarın . Her bölümde dört hikâye yani toplamda on iki hikâye var. Bunun yanında öyküler için özel olarak hazırlanan çalma listeleriyle okuru tamamen öykünün içine alıyor . Birbirinden farklı konuları ile farklı duyguları yaşayacağınız farklı yolculuklara çıkacaksınız . Dün'ün , Bugün'ün ve Yarın'ın öyküleri ile keyif dolu saatlere hazır mısınız. Dün'ün öykülerinden , Soğuk Damga'ya kalbimi bıraktım.Bir harf ayırmıştı sevenleri... Bugün'ün öykülerinden Elkin'e kalbimi bıraktım. Ahh Ural yüreğimi sızlattın... Bitkisel Hayat ; baba ve kızın öyküsü ,Yarın'ın öykülerinden ve kalbimi bıraktım . Benim sadece bu üç öyküye kalbimi bıraktığıma bakmayın , hepsi birbirinden güzel ve anlamlı , ben bu üçünü çok sevdim .
Edebiyat Öykü
2024 38. kitabı
Merhabalar, öykü okumaya bir süre ara vermiştim lakin bu kitabı gördüğüm gibi öykü okuma hevesim arttı Aslında öykü türünde olsa bile roman misali sizi içine çeken bir kitap🩷 Kitabımız on iki öyküden oluşuyor. Yazarımız, üç bölüme ayırmış kitabını. Dün, Bugün ve Yarın kapsamındaki öyküleri keyifle okudum. Öykü türünde ama roman tadındaki kitaplara bayıldığım için hiç sıkılmadan okudum🩵 Aslı ve Emir’in öyküsünü okurken nedensizce duygulandım. Tatil için para biriktirmeleri ve o yolda el ele ilerlemeleri… Tabir-i caize Aslı ve Emir çiftini çok sevdim. Bana farklı ve güzel gelen durum ise yazarın bıraktığı karekodlar oldu. Müzik dinlemeyi çok seven bir insan olduğum için bu kısmı ayrı bir sevdim diyebilirim. Yazar her okuyucusunu düşünerek müzik dinlemek için platformları çeşitli tutmuş Daha önce yazarla tanışma fırsatım olmamıştı. Yazarın ilk kitabıyla birlikte kalemini tanıma fırsatı yakaladığım için mutluyum. Sade ve akıcı bir dile sahip olduğunu düşünüyorum. Ağır betimlemelerde boğulmadan kısa sürede bitirdim.
2024 48. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2024 16:17
Diyebilirim ki roman tadında ilk kez bir  öykü kitabıyla yol aldım. Hem de öncülüğünü kulağa hoş gelen ve dinleyicisini mest eden aynı zaman okumaya ferahlık veren müzikle. Başta yabancı kaldım karekoduya. Benim için kitabın sihirli kelimeleri anlam kazanır. Derya gibi ona dalarım. Eksik olmasın, saygı duyduğum değerli ve kıymetli kitaba aşık okumaya sevdalı bir arkadaşımın "her hikâyenin başında bulunan müzik eşliğinde okumayı dene" demesiyle denedim dinlemeyi. Kitap okurken sessiz bir ortamı tercih ederim. Hiç müzik eşliğinde okumadım. Öyle yaparsam odaklanmak diye bir şey kalmaz bende. Öncelik sırası müzik ve sonrasında dünümüze bugünümüze ve yarına yolculuk başlaması. Ne iyi geldi diyebilirim. Dipnot: Kulağa hoş gelen müzik dinlerim. Öncelik Türküler.  Kitapla aynı anda dinlemem. Her hikâye bir kitap oluşturur. Her kitap da bir hikâyedir.  Hayat dün bugün ve yarından oluşan bir yaşam gemisidir. Bu gemide olup bitenler bizim öykülerimizdir. Birebir aynıdır desek de aynı değildir. Deryadaki gemilerin teğet geçmesi gibidir. Yaşam üç öğünse gün on iki saat, yıl iki aydır.  Bu dönemlere neler neler sığmaz ki? Acılarımız,  umutlarımız,  hayallerimiz, sevinçlerimiz, iyi kötü yaşayışlarımız. Özlemlerimiz, hasretlerimiz, sevinçlerimiz, ayrılıklarımız. Doğanın yaşayışı, sınırların bellirlenmesi... Ve daha akla gelemeyen kelimelere sığamayan bir ömür heybesindekiler. Ural'ın annesine kavuşması sevdası  Elkin'in fedakarlığı akla kârdır.  Hayatta her şeyiyle güvenebileceğin birisinin olması insana çok iyi gelir. Yalnızlığa da... diyen Ardıç 'ın periyle olan muhabbeti unutulmaz. Derstir anımıza. insanların görevi dargınları barıştırmak mıydı âşıkları küstürmek mi? Bunu nasıl ögrenirsiniz bilir misiniz? Yelkovan on ikiyi akrep üçü gösterdiğinde Soğuk Damga'ya bakabilirsiniz.
2024 59. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2024 16:41
#okudumbitti YAZAR: OKTAY YILMAZ YAYIN:  ANGE YAYINLARI Herkese merhabalar bugün sizlere Oktay Yılmaz'ın kaleminden çıkan Dün Bugün Yarın öykü kitabıyla geldim. Kitap üç bölümden 12 öyküden oluşmaktadır ve dün dört öykü bugün dört öykü yarın dört öykü şeklinde ilerlemektedir. Öykü kitaplarını okumayı çok severim fakat içlerinde hangisinin güzel olduğu seçmek gerçekten çok zordur çünkü birini güzel seçersin diğerlerine haksızlık ettiğini düşünürsün ve diğerlerine haksızlık ettiğini hissine kapılırsın işte Dün Yarın Bugün Öykü kitabı da onlardan bir tanesi hangi Öykü güzelse seçerken diğerlerine haksızlık olmasın derdine düşerken buldum kendimi fakat yine de sizler için içlerinde severek okuduğum öykülerin isimlerini vermek istiyorum. Dün bölümünden Dünüm yok yarımsın, bugün olan bölümünden 2068 gün, Elkin, yarın olan bölümden ve son olarak da ayakta uyuyanları severek okuduğum öykülerdi. Ayrıca yazarımız öykülerini okurken dinlememiz için müzik önerin de bulunmuş karekodlar içerisinde bir çoğunu dinledim çok güzel müzikler. siz kitap severlere ve şimdiden bol öykülü ve bol müzikli öykü kitabını tavsiye ediyorum. #ALINTILAR "Monotonluklardan kaçmamız, beynimize hapishanede olmadığımızı inandırmak için kontrolün bizde olduğunu göstermemiz gerekirmiş. Her zaman bir yönüne yürüdüğün sokağı bu sefer tersten yürümeyi dene. Sırf bu bile aslında değişimin ne kadar kolay olabileceğini gösteriyormuş bize. Çünkü aklımızda büyüttükçe kaçmak daha zor oluyormuş." Çünkü birisinin ölümüne üzülmemizin tek sebebi artık onunla birlikte yeni anılara sahip olamayacağımızdır. Bencilliktendir tüm ıstırabımız. O yüzden onu unuttuğunda acılarını da unutacaksın. "Yalnızlığı kimse sevmez. İnsanlar sadece onunla yaşamayı öğrenir." "İnsan en azından çocukluk evinden güzel hayallerle
2024 38. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2024 17:36
#Okudum #KitapYorum #DünBugünYarın #OktayYılmaz #AngeYayınları #Öykü #326Sayfa #Papatyakitaplığı Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere Ange Yayınları'ndan çıkan, Oktay Yılmaz'a ait "DÜN BUGÜN YARIN" isimli öykü kitabını tanıtmaya çalışacağım. Alt başlığı' Yakın Geçmişten Uzak Geleceğe'. Kitap on iki öyküden oluşuyor. Kendi içinde "DÜN", "BUGÜN", "YARIN" bölümleri zamana göre katagorize edilmiş. Yani kronolojik olarak sıralanmış. Sizi 80'li yılların başından alıyor uzak geleceğe doğru on iki duraklık bir yolculuğa çıkarıyor. Hikâyelerin bazıları çeşitli öykü seçkilerinde yayınlanmış olup "Bitkisel Hayat" adlı öyküsü Türkiye Bilişim Derneği'nin 24. Bilimkurgu Öykü Yarışması'nda üçüncülük ödülüne layık görülmüş. Efendim, çok sevgili okur; öyküler benim dinlenme alanlarım. Uzun soluklu romanlar, eğitim, ders, vs. kitapları'ndan sonra tazelenmek, yenilenmek, nefeslenmek, aklında ve ruhunda çiçekli alanlar oluşturmak, kalıntılarıdan sıyrılmak, düşünme ve hayal mekanizmanızı çalıştırmak galiba öykülerle gerçekleşiyor. Kısa, lezzetli, verimli misafirlikler gibi. "DÜN BUGÜN YARIN" diğer öykü kitapların'dan kalite, bilgi, içerik ve düşünce olarak daha farklı, özel. Araştırılmış, titizlikle hazırlanmış. İşin mutfağında dikkatle çalışılmış. Ben görevine itina gösteren insanlara ayrı bir yakınlık hissediyorum. Kitabı açtığımda ilk sayfada yazan cümle beni çok etkiledi. Şöyle demiş yazarımız; "Bana inanmış olan herkese". Düşünebiliyor musunuz bu samimi ifade ne çok şey içeriyor?.. Açılımı bu kitap size, ithaf ettiğim özel bir isme değil, her şeyden çok sizi, fikrinizi, duygu ve düşüncelerinizi önemsiyorum. Bu hazırlığı sizin için yaptım ve benim için çok değerlisiniz. Karşılığında, ben aldım, kabul ettim. Size inandım, çokta beğendim diyorum. Kitap komple kocaman bir vitrin. Küçük
Puan vermedi
Öykü kitaplarını severmisiniz bilmem ama ben öykü diye başladım derken; tam teşekküllü roman tadında 12 ayrı hayat ve 10 larca karakter sığdırdığı ,bunlarda yetmezmiş gibi her bölüm için ayrı müzik karekotları eklenmiş bir güzelliğin içinde buldum kendimi . Ne denir ki daha bunun üstüne bir kahve yapıp okumakta bana düştü derken aldı götürdü beni konular. Kimi zaman bir kanser hastasının hastane odasında ,bazen galata kulesine bakarken nefesi oksijen tüpü ile alan bir senaristle ,bazen bir Şebnem Ferah şarkısına kendini kaptırmış iki aşığın tatilinde,bazen ağrı dağının eteklerinde kimi zaman ise memurluğundan nefret ederken kendini şehrin keşmekeşinde sıkışmış bir genç adamla hasbihal ederken buluyorsunuz. Kitap 12 ayrı konu üzerinden yazılmış 3 ayrı bölümle ayrılmış ve her bölüme özel ayrı müzik listeleri şeklinde hazırlanmış. Gündelik hayatta yaşanan ama çoğu zaman görmezden gelinen ayrıntıları barındırırken aşk,arkadaşlık,iş,sağlık,gelecek kaygısı,trajik ruh halleri,aile bağları, çaresizlik gibi bir çok konuda yazılmış öyküler konu itibariyle hepsi ayrı kitap olsa okunur cinstendi benim için. Galiba en çok Son sahne,dünüm yok yarınımsın, 2068 . Gün ,hayalet ve bitkisel hayatı sevdim. Belkide icinde kendimden bişeyler bulmuşumdur kimbilir. Bildiğim bir şey varsa yazarın samimiyeti der şiddetle tavsiye ederim.
2024 31. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2024 00:00
DÜN BUGÜN YARIN / OKTAY YILMAZ ️️️️️️️️. Herkese selamlar… Sevgili yazarımız Oktay Yılmaz ın kitabını size övgüyle takdim ederim Kitabımızın içerisinde kısa hikayelerin olduğu, her hikayenin başında o hikayeye ait müziklerin olduğu bir karekod bulunmaktadır. Ben bu fikre bayıldım Her hikayeyi okuduğumda müziklerini dinleyerek okudum çok harika seçimler olmuş yazar tarafından. Hikayenin konusuna uyumlu Şarkılar seçilmiş. Bazı hikayeler hüzünlü, bazıları mutlu sonla bitmiş , bazıları da gözleri yaşartan cinsten Okurken içerisinde kendinize ait bir parça hikaye bulabilirsiniz. Belki yaşadınız, belki deneyimlediniz, belki de şahit olmuşsunuzdur. Bu kitabı canım Gülden Topal sayesinde okudum. Daha nice bu kadar güzel hikayelerde buluşmak dileğiyle diyorum…
2024 210. kitabı
Kitabımız 12 hikayeden oluşan tarihi sıralaması ile oluşturulmuş öykülerin özenle seçimiyle birleştirildiği bir hikaye aslına bakarsanız bir dizinin senaryolarından oluşan hikayeler gibi de düşünebilirsiniz . "Pencereler ve ötesindekiler ne kadar değişse de bakarken hissettiklerimiz aynı kalmaya devam edecek... " 1 .bölüm Dün Son sahne Dönüm yok yarınımsın Soğuk damga Ayrılıklar 2. Bölum Bugün 2068.gun Hayalet Elkin Terapi 3.bölüm Ayakta uyuyanlar Kontrollü rüyalar/ kontrolsüz gerçekler Bitkisel hayat İlk sahne Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi bölüm bölüm ve birbirinin devamı olan harika bir kurgu ile hazırlanmış Aşk Tutku Özlem duygularının belirgin olarak hissedildiği bir kitap. 80'li yıllarda başlayan hikaye ile uzun bir yolculuğun bölümleri gibi. .. Her bölümde birlikte dinlememiz için önerilen müzikler ve şarkılar harika. Galata Kulesi'nden Asım ile başlayan hikaye Ege'den Akdeniz güzergahında tatile çıkan Aslı ve Emir'in Emir'den ömrünü kötülüğe adamış elkin ile Ural'dan ve diğer karakterler hepsi farklı kişilikler ve bir bütün olarak harikalar. İnişli çıkışlı duygu yoğunluğu yüksek bir roman .
2024 32. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2024 11:58
Eser 12 hikayeden oluşuyor. Bu hikayeler Dün Bugün Yarın olarak üç bölüme ayrılarak kronolojik şekilde sıralanmış. Birbirleriyle bağlantısı olmayan bu hikayeleri okurken duygudan duyguya geçiyorsunuz. Sanki bir öykü kitabı değilde içinde birden fazla roman bulunduruyormuş hissi veriyor. Sebebi ise hikayelerin derin ve uzun olmasından kaynaklanıyor sanırım. Eserin bir diğer ilginç yanı ise her öykünün başında karekod bulunması. Bu karekodlar o öyküyü okurken dinlemeniz için özenle seçilmiş müzikleri içeriyor. Ben kitabı okurken çok keyif aldım. Yazarın ilk eseri olmasına rağmen oldukça profesyonel bir yapıt ortaya koyduğunu düşünüyorum. Burada tüm hikayelerden bahsetmem imkansız ama sizlere benim çok beğendiğim bir kaç tanesinden bahsedeceğim. Diğerlerini okumak için mutlaka bu eseri edinmenizi öneririm. Dün bölümünden… Dünüm yok yarınımsın başlıklı hikayede 1917 yılında Ege’den başlayıp Akdenize doğru tatile çıkan Aslı ve Emir’in masum aşkının hikayesi. Bugün bölümünde… Hayatını seyahate adamış Elkin’nin gezisi sırasında dilsiz olan Ural’a rastlayıp. Ural’ın hayatını nasıl değiştirdiğine şahitlik edeceksiniz. Yarın bölümünde… Ayakta uyuyanlar başlıklı hikayede. İnsanların uykuyu vakit kaybı gördüğü bir dünyayla yüzleşeceksiniz. Daha fazla çalışmak için, günceli kaçırmamak için beynin bir tarafını uyutup, diğer tarafıyla çalışanları göreceksiniz. Yarını anlatırken en çok dikkatimi çeken yazarın gelecekteki deyimleri bile oluşturmasıydı. Ve ayrıca gelecekte kullanılan yeni kelimeler üretmiş olmasıda çok hoşuma gitti. Mesela Rüdeo, rüya videosu anlamına gelen bir kelime. Düşünsenizde rüyalarınızı izletebiliyorsunuz ve yazarımız buna bir isim bile vermiş
2024 66. kitabı
Selamlar arkadaşlar sizlere yine güzel bir öykü kitabıyla geldim. Kitapda ki öyküler güzeldi,beni geçmişime döndürdü ve yarınım içinde düşündürdü. Şimdi bana yarının için de ne demek dediğinizi duyar gibiyim. Neyse ben daha fazla uzatmadan yorumuma geçeyim. Kitap yazar Oktay Yılmaz beyin kaleminden #dünbugünyarın isimli kitabı. Kitapda on iki tane birbirinden güzel öykü var ama bu kitabı yazarken yazarımız öyküleri sınıflandırmış bu da kitaba ayrı bir güzellik katmış. Dünden anlatılan öyküler de kâh kendimden , kâh arkadaşlarımdan dostlarımdan, komşularından hayatlar buldum ve o günlere döndüm. Bu gün de ise duygu,sevgi dolu sıcacık hikâyeler vardı. Bence kitabın en can alıcı kısmı yarının anlatıldığı öyküler di. Bu öyküler beni biraz şaşırttı biraz düşündürdü bunlar olur mu acaba? demeden edemedim. Öykü kitabı okumayı severlere tavsiye ederim. Bana bu güzel kitabı tavsiye eden @gldn_okuyor canıma çok teşekkür ederim, inşallah bir çok güzel kitapları birlikte okuruz. Oktay Yılmaz @angeyayinlarikitap @gldn_okuyor @kitaplardabulusanlar #güldeninkitaplığı #neokudum #kitap #kitaplayasamak #heryerdeokuyanlar #kitaplarheryerde #kitaplaryolda #okuyorum #instabook #instakitapyorumu #instakitap #okudumbitti #vuslatınkitapkurtları #tavsiyekitap #kesfet

Oktay YılmazYazar · 0 kitap
9 Kasım 1997 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2019 yılında hukuk fakültesinden mezun oldu. Mesleği avukatlık olsa da ortaokuldan beri yazmaya olan tutkusunu hiç bastırmadı. Bitkisel Hayat isimli öyküsüyle Türkiye Bilişim Derneği’nin 24. Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ardından bu yapıtı da dahil, dört yıl boyunca kaleme aldığı farklı tür ve temadaki on iki öyküsünü 2024 yılında Dün Bugün Yarın isimli kitabında bir araya getirdi.