Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 02 Kasım 2024 21:00 BOĞULMAMAK İÇİN SABREDEREK OKUYUN!
Kitabı okumak için bir an önce sabırsızlanıyordum ancak okumaya başladıktan sonra “Yarım mı bıraksam?” diye düşünmeden de edemedim. “Ne zaman anıları bitip de asıl olayların başlangıcına geçeceğiz?” diye düşüne düşüne kitabı bitirdim ancak bu arada bir baktım ki kitap beni çok sürüklemiş, resmen sindire sindire okumuşum.
Altını çizdiğim o kadar çok cümle var ki hepsini burada paylaşmam namümkün.
Kitabın arka kapağında yazılan “Çok komik olayların yanında…” diye başlayan cümleye aldırış etmeyin çünkü ben kitabı komik bulmadım. Sadece yazarın George Bowling’i bizden biriymiş gibi hissettirmesi çok hoşuma gitti. Okurla konuşuyor. “Buraya kadar anlattıklarım, siz de bilirsiniz ki, hikâyem buraya kadar…” gibi anlatımlarla dolu.
Romanı George Bowling’in otobiyografisi gibi düşünebilirsiniz. Ağabeyi Joe ile okuldan kaçışlarını, balık tutkunluğunu, ailesiyle ilişkilerini, karısı Hilda’yı, çocukları Billur ve Lorna’yı Bowling’in anlatımıyla öğreniyoruz.
Siz de benim gibi zorlanarak okumaya başladıysanız inanın ki bu sefer bitirmemek için okuyacaksınız.
Alıntılarım:
•Bir kadınla on beş yıldır yaşıyorsanız onsuz bir hayatı düşünemez hâle gelirsiniz. Dünyanızın bir parçasıdır o.
•Erkeğini nikâh masasına çekmenin ürkütücü savaşını verdikten sonra kadın cinsi rahatlıyor ve bütün gençliği, güzelliği, enerjisi ve yaşam sevinci bir gecede buhar olup uçuyor.
•Yapmak istediğimiz şeylerin hep yapılamayacak şeyler olduğunu düşünerek hayatımızı geçirmemiz tuhaf değil mi?