Ortalama üstü durgun bir fantastik
2024 19. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2024 00:00
Kitap elimde süründü resmen. Kitap okuma alışkanlığı kazanmaya çalışan ya da alışkanlığı olmasına rağmen benim gibi uzun süredir düzenli okuma yapmayan birine uygun bir kitap değil. Çoğunlukla durgun. Karakterler çok pürüzlü, duygular ani ve yoğun. Bu durum kitabı okurken insanı biraz bunaltabiliyor ama kitap bittikten sonra düşününce o kadar da rahatsız edici bir yanı yok (diğer genç fantastiklere kıyasla en azından). Tabii ki bu ikinci kitabın akışına göre değişebilecek bir düşünce. Çok fazla aksiyon yok. Daha çok karakterleri ve dünyayı tanıyoruz. Yazarın ikinci kitapta olayları daha ön planda tutacağını düşünüyorum. Savaştıkları karanlığa ait bir yanları olan karakterleri seviyorum. Hikâyeye derinlik katıyor. Jase ve Kazi'de de bunu görebiliyoruz. Bu yüzden onlara bağlanmak kolay. Yazar bu ikiliye odaklanırken yan karakterleri sığ tutmamış, aslında çoğu, farklı hikayelerin baş kahramanı olabilir. Konusu ilginizi çektiyse bir şans verin derim. Karakterlerin artık gençlik kurgularında görmeye alıştığımız çocukça davranışlarına katlanabilecekseniz tabii. Gidişat bakımından aynı türdeki diğer kitapların vadettiğinden farklı bir şey vadetmeyen, anlatımı akıcı, dünyası merak uyandırıcı, başarılı karakter yaratımları olan ortalama üstü bir genç fantastikti.
Hırsızların DansıMary E. Pearson · Martı Yayınları · 20222,002 okunma