Ağlattı...
2024 49. kitabı
Cengiz Aytmatov'un diliyle tanıştığım o kitap... Bu kitaba roman diyemeyiz bana göre.Ufak bir öykü demek daha doğru olur. Kitabın konusuna geçecek olursak. Kitap size öykü içinde öykü sunuyor. Baş karakterimiz bir yazar. Ve yönetimi eleştiren bir kaç hikaye yazıyor. Yönetim bu adamı yakalıyor ve onu trene bindirip(uzun zaman oldu okuyalı, yanlış hatırlıyorsam özür dilerim.) bir yere götürüyorlar. O trende adamın yazmış olduğu yasaklı öykü başlıyor ve kendimizi yıllar öncesinde Cengiz Han zamanında buluyoruz. Kitabın içerisinde aşk, dram ve tarih kalıntılarına rastlıyoruz. Şunu söylemek gerekirse bu kitap beni inanılmaz ağlattı. Nedeni çok hüzünlü olması değildi. Duygu durumumu nedensiz değiştirdi diyebilirim. Yani hikaye, konu, sonu herşeyiyle bana çok üzücü geldi ve okurken ağladığım kitaplar arasında yer aldı. Ben kitabı beğendim. Beğendiğim halde puan kırma sebebim ise; Kitabın kısa olması, Sonunu anlamak için bir kaç kere okumam gerekmesi ve yüzbaşı ile kızın aşkının çok havada kalması diyebilirim. Yine de herkese öneririm. Okuyun okutun
İnceleme
Cengiz Han'a Küsen BulutCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202520,1bin okunma