Açık konuşmak gerekirse bu çizgi romanı büyük bir beklentiyle almadım. Hatta indirimdeydi ve kargo ücretini sıfırlamak için sepete eklemiştim. Ama bazen en güzel hikâyeler tam da böyle karşımıza çıkıyor.
God Country, sıfır beklentiyle başlayıp insanı hazırlıksız yakalayan, duygusal gücü çok yüksek bir hikâye sunuyor. Okurken, karşıma bu kadar fedakâr, bu kadar cesur ve aynı zamanda bu kadar öfkeli bir dede çıkacağını hiç düşünmemiştim. Ailesini korumak için yalnızca insanlarla değil, adeta tanrılarla savaşmayı göze alması hikâyeye epik bir boyut katıyor. Ama asıl vurucu olan şey savaşın büyüklüğü değil, arkasındaki duygu: Aile sevgisi ve fedakârlık.
Karakterin öfkesi bile boş değil; yaşanmışlıkların, kayıpların ve çaresizliğin içinden gelen çok insani bir öfke. Bu da hikâyeyi sadece fantastik bir mücadele olmaktan çıkarıp kalbe dokunan bir anlatıya dönüştürüyor.
Kesinlikle tavsiye ederim. Bir çizgi roman dükkânında denk gelirseniz, kapağına bakıp geçmeyin. Beklentisiz başlayıp en çok etkilendiğiniz hikâyelerden biri olabilir.