2024 134. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2024 02:52
ABUM RABUM,İSKENDER PALA,524 sayfa İskender Pala’nın kaleminden tarihte bir yolculuğa çıkıyoruz ve günümüzde de Japonya’da başlayıp Roma,Kudüs,İstanbul,Nemrut Dağı ekseninde gelişen bir cinayet ve casusluk romanı gibi düşünülsede Orta Doğu,Mezopotamya,peygamberler,sosyal,siyasi,mitolojik olaylarla iç içe ,dopdolu bir kitap okuyoruz. Hıristiyanlık-Yahudilik-Müslümanlık arasındaki savaşlar,üç büyük kitap arasındaki doğrular ve yanlışlar.Yaklaşık 4000 yıl önce Babil ülkesinde yaşayan Akatların “Abum Rabum” dedikleri “Yüce Baba Hz. İbrahim”in ayak izlerinde gelişen bir polisiye hikâye. Japonya’da bir üniversite asistanı Sümerolog ve Akat dilleri üzerinde çalışma yapan Keiko’nun bir cinayete kurban gitmesi,vücudunda “Z-E-M” harflerinin yer aldığı çok eski çağlara ait bir kamanın bulunmasıyla iş çığırından çıkar.Asistanın sevgilisi,üniversite görevlisi görünümünde Fransız gizli Yahudisi ,Mossad ajanı Christoper ve ona yardım eden sahte Mossad ajanı zelot Kitron’un ülkeden kaçması ile olaylar değişik bir yola girer. -Zelot ,putperest Roma'ya ve savunduğu çok tanrıcılığa karşı uzlaşmaz muhalefetiyle bilinen bir Yahudi mezhebinin üyesi. Ajanlar birbirleriyle mücadele ederlerken aynı zamanda Hz. İbrahim’in yolunda onun şifrelerini çözmeye çalışıyorlar. Roman, Ortadoğu'nun bitmeyen sancısına değinirken,Doğu-Batı çatışması, Ortadoğu'dan kaçırılan eserler, (buna bizim ülkemizden kaçırılanlar da dahil) Ortadoğu tarihiyle batı tarihi arasındaki uyuşmazlık, batının algı yönetimini nasıl yaptığı bir polisiye hikâye ile anlatılmıştır.
Abum Rabumİskender Pala · Kapı Yayınları · 201812,3bin okunma
1.719 Gösterim
Senin gibi tecrübeli ve zor bir okura bu kitabı beğendirdiyesem ne mutlu bana emeğine sağlık arkadaşım
Banu SEZER
Tekrar çok teşekkür ederim hediyen için,ön yargılarımı yıktın bu kitapla yazar hakkında 📕
Bu kitanı dini inancı tam orurmamış kişilere okutmamak gerek. Kitabın bazı yererlerinde 3 hak dinin Sümerlerce kurgulandığı algısı yapılmış. Hatalı cümleler var.
Keyifli okumalar
Banu SEZER