2024 27. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2024 17:33
YIRTICI KUŞLAR ZAMANI “O kadar çok kötülükle, o kadar çok acıyla, o kadar çok alçaklıkla karşılaşıyoruz ki, sanırım zihnimiz hepsini unutmak istiyor. Yoruluyoruz evladım, insan denen bu iki ayaklı yaratığın o ipe sapa gelmez ruhuyla uğraşmak bitiriyor bizi.” Merakla beklediğim ve çıkar çıkmaz aldığım başkomser Nevzzat’ın kitabının yorumuyla geldim. Kitabın çıkacağını öğrenince umarım çok kalındır diye geçirmiştim içimden öyle de oldu ama yine biraz daha devam etmesini isterdim. Çünkü çok heyecanlı bir yerde bitti. Yarısına gelmeden daha, gerilim ve heyecanın hep yükseklerde olması elbette çok hoşuma gitti. Hikayenin başkomserin ailesinin nasıl öldürüldüğünü anlatıyor olması biraz ters köşe yaptı beni. Aslında hem hikayeyi öğrenmek istiyor hem de bu merakın birkaç kitap daha devam etmesini istiyordum. Çözülen birkaç cinayet ve bu cinayetlerin başkomserin dosyasının da çözülmesini sağlaması kitapta gerilimi ve heyacanı canlı tutuyordu. Ahmet Ümit kitaplarından aşina olduğumuz ülkemiz problemleri en güncel haliyle gözler önüne seriliyor yine. Uyuştururucu baronlarından para aklamaya, yapay zekaya, hatta güzellik merkezleriyle para aklamaya, liyakatsizliğe, siyasilerin suç şebekeleriyle olan münasebetine değin günümüz Türkiye’sinin profilini gözler önüne seriyor. Türkiye gerçeğini okurken başkomserin ve ailesinin başına gelenlere üzülmek de cabası oldu.
Yırtıcı Kuşlar ZamanıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202413,2bin okunma