•Jennifer Hartmann - Older•
#kitapyorumu
HTKK İngilizce grubu temmuz(?) ya da ağustos kitabıydı Older. Grunun atom karıncalark Zeynep ve Beste bir çırpıda okudu tabii. Benim ekim ayı kitaplarımdan oldu. (Geç olsun güç olmasın. Ayrıca Sevda hâlâ okumadı)
Yasak aşk ve yaş farkını dibine kadar hissettiren kitapta, ana kadın karakterimiz Halley'nin çocukluktan itibaren zorlu bir hayatı var. Yaşadıkları kalbimi kırmakla kalmadı, birkaç sahnede karakter için ağladım. On sekiz yaşında ama kocaman acılarla dolu bir hayatı vardı. Asla yargılamadım karakteri. Hatta hissederek okudum.
Reed'in gelgitleri de bana asla saçma gelmedi. Ortadaki yaş farkı ve yasak olan kısma bakarak çekinceleri, adım atmaktan korkması normaldi bence. Tara ve Whitey cephesini de düşününce aslında Reed karakteri çok mükemmeldi.
Scotty... Bu karakteri uzunca abartabilirim. İnanılmaz tatlı ve kitapta asla sırıtmayan bir karakterdi.
Whitney karakterine karşı çok nötr olsam da Tara'dan nefret ettim. Okuduğum en şımarık, çocuk gibi karakterdi. Yaşı ve bakış açısı, saçma inadı ve karaktere biçilen rol çok zorlama ve sinir bozucuydu. Saatlerce o karaktere kin kusabilirim ben.
Ben Older'ı kırılan bir kemiğin iyileşme sürecine çok benzettim. Kitap boyunca süren sancılı bir iyileşme hem de. Her zaman atlaması, kurgunun ilerleyişi kemiklerin kaynamasının o acılı anlarını birebir yaşattı. Ktabı, yazarın kalemini ve karakterleri (Tara hariç) çok sevdim. Tabu olabilecek bir kurguyu sıkmadan, her duyguyu yaşatarak okuttu yazar. Sadece son kısımdaki olay çok gereksizdi diye düşünüyorum. Kitap başından sonuna kadar bir yavaşlık ve duygusallıkta ilerliyor zaten. Tara gibi gereksiz bir detay ve son demler pek hoşuma gitmedi.
Puan verirken de son kısım dolayısıyla 1 puan kırdım. Onun dışında çok sevdim aslında ancak duygusal olarak çok da yoruldum. Tekrar okumam belki ama sevdiğim kitaplardan oldu.