Bu benim için çok anlamlı bir inceleme, Behçet Bey'i 2019 yılından beri takip eden bir izleyicisi olarak aslında daha önce videolarında da bahsettiği konulara oldukça paralel bir kitap olduğunu söyleyerek başlayabilirim. Yalan söyleyemem, hayatımın belirli bir yaşından sonra gerçekten çaresiz olduğumu düşünmüyorum çünkü hâlihazırda sistemin birkaç çarklısından başarı ile geçmeyi başardım. Ancak o mekanizmanın içerisinde bile hep beni tetikleyen bir başarı açlığı yer aldığından kendi kendime çaresiz hissettirdiğim çok olmuştur. Bu anlarda Behçet Hoca'nın videolarından ilgili olanlarını izleyerek not tutup işin içinden çıkmaya çalıştığım da çok olmuştur dolayısıyla. Onu her şeyden önce aslında kitabında da bahsettiği türden bir farklılık ile tanıdım, piyasada halihazırda olan kişiler gibi kuru motivasyon değil hayatın gerçeklerini acımasızca yüze çarpma stratejisi izliyordu. Bu farklılık onu benim gözümde samimi ve gerçekçi kıldı. Kendi hayat hikayesini anlattığı videolar aslında benden yaşça oldukça büyük birinin hayatta çektiği acıları kendim çekmeden önce görerek bir geleceğe hazırlık imkanı yaratıyordu benim açımdan. İnsana, her şey en kötü şekilde gittiğinde ne yapacağım sorusunu, hayatta her şey kötü gitmeden önce sordurtması idi beni kendisine bağlayan. İyiler hep kazanır düşüncesini kafamdan sildirten de kendisiydi, zira hayatta hiç de öyle işlemiyordu ve kitapta da bahsedilen ahlaksız kurallara uymayan herkes sistem tarafından cezalandırılıyordu. O saatten sonra hem gerçekten yapmak istediğim şeyleri gerçekten yapmak adına, hem de kendimce başarılı olmam adına bana öğrettikleri bugünkü karakterimin hatırı sayılır bir kısmını oluşturuyor. Kendisine bir teşekkürü borç bilirim. Kitap, sıkı izleyiciler için hâlihazırda anlatılanlara derli toplu bir "flashback" sürecini beraberinde getirirken, buradaki konulara yabancı olanlar için ise oldukça sancılı lakin huzurlu bir süreci beraberinde getirir diye düşünüyorum. Gerçekler sancılı, ancak insan bildiği bir oyunda kaybetmeyi bilmediği bir oyunda kaybetmeye tercih eder diye düşünüyorum. Çünkü bilindikten sonra tek yapılması gereken, doğru strateji ile oynamaktır. Halbuki bilinmeyen bir oyundaki herhangi bir strateji rastgele şanslara sahip olacaktır. Bu yüzden de huzurlu olduğunu düşünüyorum. Kalk Çalış Başarısız Ol!