Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 24 Ekim 2024 09:24 'Uzaklarda’; Arjantin asıllı Amerikalı yazar Hernan Diaz’ın Pen/Faulkner Ödülü’ne aday gösterilen, Whiting Ödülü’nü kazanan, Publishers Weekly tarafından yayımlandığı yılın en iyi on kitabı arasında gösterilen ilk romanı.
Yazar konusu 19. yüzyılın ortalarında geçen kitabın yazımını 6 yılda tamamlamış ve 2017 yılında yayınlanmış. Kitap yakın bir tarihte yazılmasına rağmen bana hem kurgusu hem de yazım dilinden dolayı sanki gerçekten de 19. yüzyılda yazılmış bir roman izlenimi bıraktı Hatta doğa ile mücadele kısımlarını okurken bir Jack London kitabı okuyormuş gibi hissettim.
Kahramanımız Hakan’ın insanlarla ve doğa ile mücadelesi çok heyecan verici ve sürükleyici bir şekilde anlatılmış. Fakat bu tanımlamamdan bir macera romanı olduğu izlenimi uyanmamalı. Kitap da bundan çok fazlası var. Göçmenlik, aidiyetsizlik, teslimiyet…
Kitap baştan sona oldukça sürükleyici idi fakat son sayfalarda bazı tekrarlanan kısımlar vardı. Hatta bazı cümleler bire birdi. Buradan Hernan Diaz’a sormak istiyorum. Neden?
Yazar yazdığı ikinci kitabı olan 'Trust’ ile 2022 yılında Kirkus Ödülü’nü ve 2023 yılında kurgu alanında Pulitzer Ödülü’nü kazanmış. Umarım diğer kitabı da dilimize çevrilir. Burada da @ithakimodern e sormak istiyorum. Ne zaman okuyabiliriz?