Puan vermedi·280 syf.····Okunma: 05 Ocak 2024 10:42 Rachel, tüm hayatını K-pop'a adamış on yedi yaşında genç bir kızdır. Küçüklüğünden beri tek hayali şarkıcı olmaktadır. Bunun için Amerika'dan anne, baba ve kız kardeşi ile birlikte Kore'ye taşınırlar. Annesinin istememesine rağmen Rachel, hayalleri için gece gündüz çalışır. Ancak ne kadar çalışırsa çalışsın hiç bir şey düşündüğü kadar kolay olmayacaktır.
DB şirketi ile anlaşması bulunan Rachel, zamanla şirkette kendilerine yapılan haksızlıkları görmeye başlar. Konuşmaları, kıyafetleri, hatta dışarıdaki davranışları bile şirketin kurallarına göredir. Üstelik sadece şirketin kuralları değil, aynı zamanda diğer adaylarla da uğraşmak zorundadır. Amerika'dan gelmesi ve müthiş rekabetçi bir ortamın olması nedeniyle diğer kızların kötü şakaları ve yorumlarına katlanması gerekiyor. Rachel, bütün bunlarla uğraşırken yanında hiç ummadığı birini bulur. DB'nin ve tüm Kore'nin parlayan yıldızı Jason. Ayaklarını yerden kesen Jason ile olması ise imkansızdır. Şirketin katı kurallarına rağmen Rachel ve Jason birlikte olabilecek midir, Rachel sevdiği adam uğruna hayallerine veda mı edecektir. Arka planda dönen sırlar ortaya çıkmaya başlarken, Rachel kazanılan ve kaybedilen dostluklar ile ailesindeki sıkıntılarla nasıl başa çıkacaktır.
Tam bir K-drama tadında, samimi ve sıcacık bir kitaptı. Yakın çevrem nasıl bir kore fanı olduğumu bilir (bir gün gidebilirim umarım). Son derece ışıltılı ve gösterişli bir dünya gibi gözükse de arka planında çok fazla acının yaşandığını biliyorum. Rachel'ın yaşadıkları da tam bunu anlatıyor. Yazar, sektörün içinden gelen biri olarak olayları çok güzel aktarmış. Eminim kitapta bahsedilenlerin fazlası yaşanıyordur. Çok çalışarak, asla pes etmeyerek hayallerine ulaşmaya çalışan Rachel'ın ilham veren ve her yaş grubuna hitap eden öyküsünü herkesin severek okuyacağına eminim. Hepimiz kendi dünyamızda bir yıldız gibi parlayalım Yeni kitaplarda görüşmek üzere.