Çevirmen:
Orijinal Dil:
İngilizce

Parla
2024 7. kitabı
PARLA Selamlarrr. Bugün size kpopun içine içine girdiğimiz bir kitapla geldim. Şarkılarını dinlesemde böyle grupları ve solistlerini oturup araştırmışlığım yoktu. İç dünyalarını pek bilmezdim ta ki bu kitaba kadar. Önce konusunu anlatayım size. Rachel çocukluğundan beri tek hayali için yıllardır çaba gösteriyor. Koreli ve Amerikalı olan Rachel’in hayali için ailesi Kore'ye taşınır. Becerisi sayesinde hayali olan DP’ye katılır. Fakat asıl zorlukları ise hayalini gerçekleştirmeye çalışırken fark eder. Bir de tüm zorluğun içinde minik minik aşk da filizleniyor. Rachel ve Jason çiftine bayıldığımı söylemem gerekiyor çünkü çok tatlılardı. Fakat aralarına DP’nin planları girince bir takım kaosa sebep oluyordu. En çok Rachel’in hayalleri için o büyük çabasını sevdim. Tabi bu çabası diğer kpop üyesi Mina tarafından sürekli baltalanması okurken beni delirtmişti. Gerçekten kitapta asla ısınamadığım iki karakter var birisi Mina diğeri Rachel'in annesi. Mina arada bir tam iyi bir genç kız olacakmış gibi davranıyorken on dakika sonunda birden değişiyor. Kitabın sonunda içinden gelen bir iyilikle beraber karakter gelişimini görmek isterdim. Bir de Rachel'in annesi var. Yani kadın kızı hayallerinin peşinden gitmesin diye elinden geleni yapıyor. Ayrıca sona doğru gelen ben her zaman yanındayımcılara da inanmadım. Birden başarısını görünce fikri değişmiş gibi geldi bana. O yüzden annesini kitapta okurken delirdim. Yani kadın sinir hoplatıyordu adeta. Ve Rachel kendini annesi biraz onay ve tebrik versin diye parçalıyor hep çabalıyor. Yani sadece annesiyle de uğraşmıyor . DP’de ki o ayrımcılığa karşı dik durmaya çalışıyor, Mina’nın başına açtığı işlerden sıyrılmaya çalışıyor. Buraları okurken içten içe çıldırsam da baya aktı çünkü heyecanlı kısımlardı. Onun dışında Rachel ve Jason
Edebiyat & Roman
2024 4. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 17:29
Parla ~ Jessica Jung . Eski bir solist ve K-pop efsanesi olan yazar, ışıltılı ve parıldayan sahnenin arkasında dönenleri, hayallerine ulaşmak için her yolu deneyenleri, çabayı, kötülüğü ve aşkı anlatıyor. On yedi yaşında yarı Koreli yarı Amerikalı Rachel ile başlıyoruz. Arkadaşları diyemeyeceğim insanların ‘prenses Rachel’ tabiriyle küçümseyip ezmeye çalıştığı ve DB tarafından yetiştirilip hayallerine kavuşmak İçin mücadele eden bir kız. Bir sürü kuralın içinde tonlarca mobbinge maruz kalıyor. Sürekli çalışmalı, disiplinli olmalı, mükemmel görünmeli, kimseyle sevgili olmamalı ve kamera önünde müthiş görünmeli Bir yıldız olabilmek için çok şeyle mücadele etmeliydi. Tüm bunları öyle şeffaf bir şekilde okuduk ki hem Rachel’ın hayallerine kavuşmasını istedim hem de çevresindekilerin zorbalıklarına çığlıklar atmak istedim. Gerçekten böyle parıltılı hayatlarının arkasında dönen oyunları yansıtan entrika dolu bir kitaptı Rachel’ın tutkusu ve paniği çok net hissedildi. Bir de işin içine aşk girince Jason ile tanıştığımız andan itibaren gözümde çok tatlı bir imajı vardı. Tabii Jason DB’nin en popüler kişilerinden biri olunca işler daha da karmaşık bir hal alıyor. Hayaller, tutkular, aşk ve hepsinin kesiştiği parıltılı bir dünya Rachel karakter gelişimini en iyi okuduğum karakterlerden biriydi. Sessiz kalmayıp kabuğundan çıkmaya çalışmasını çok sevdim. Mina ve saz arkadaşları diyeceğim aşırı sinirimi bozdular Kız on yedi yaşında tam bir entrika makinesi Jason kısmında söyleyeceklerimi serinin ikinci kitabına saklıyorum çünkü asıl her şey orada ortaya çıkacak gibi Müzik, entrika, aşk ve ışıltılı hayatları okumak isterseniz şans vermelisiniz
2024 14. kitabı
"Bağımsız olmak, neler başarabildiğimizi anlatmak ve yapacak gücümüz olduğunu bildiğimiz her şeyi yapmak bizim elimizde." Girl's Generation'un eski bir solisti ve K-pop efsanesi olan yazar, ışıltılı ve parıldayan sahnenin arkasında dönenleri, hayallerine ulaşmak için her yolu deneyenleri, çabayı, kötülüğü ve aşkı anlatıyor. Kitabı okurken açıkçası dizi izliyormuş havasına kapıldım. Sanatçıların yaşadıkları zorlukları ve zorbalıkları tam olarak sektörün içinde olan birinden okumak çok daha gerçekçiydi. Koreli ve Amerikalı olan Rachel ailesini ikna ederek Kore'ye yerleşir ve DB Entertainment'e kabul edilir. K-pop dünyasına hakim olanlar bilir ki şirketlerin daima katı kuralları olur. DB Entertainment şirketinin de kuralları oldukça katıdır. Duruşunuzla, kilonuzla, fiziğinizle yani her şekilde mükemmel olmalı ve duygularınızın önüne geçmelisiniz yani aşık olamazsınız. Kameraların önünde dost gibi davrananların kameralar kapandıktan sonra yaptıkları zorbalıklara, mobbinglere, aşağılamalara, stajyerlerin onunla Amerikalı olduğu için prenses olarak dalga geçmesi tüm bunları tüm çıplaklığı ile paylaşmış bizimle eski solist.. tüm mücadelesini şeffaf bir şekilde anlatmıştı yani dışarıdan çok ışıltılı ve cıvıl cıvıl görünen o hayatın aslında ne kadar da zor olduğunu, psikolojik olarak ne kadar zorladığını okumak çok üzücüydü.. Bu kadar karmaşanın arasında bir de DB'nin en popüler kişilerinden biri olan Jason'a aşık olmasıyla işler daha da karmaşık bir hal alacak. Hayaller, aşk, mücadele ve tutkuların bir arada olduğu bu parıltılı dünya da Rachel'ın karakterinin gelişimini okumak çok keyifliydi. Her şeye göz yummadan ve sessiz kalmadan mücadele edişi, kabuğuna çekilmeyişi çok hoştu.. Sizde sahne arkasında arka planda neler yaşandığını öğrenmek istiyorsanız keyifle
1000k
2024 2. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 10:42
Rachel, tüm hayatını K-pop'a adamış on yedi yaşında genç bir kızdır. Küçüklüğünden beri tek hayali şarkıcı olmaktadır. Bunun için Amerika'dan anne, baba ve kız kardeşi ile birlikte Kore'ye taşınırlar. Annesinin istememesine rağmen Rachel, hayalleri için gece gündüz çalışır. Ancak ne kadar çalışırsa çalışsın hiç bir şey düşündüğü kadar kolay olmayacaktır. DB şirketi ile anlaşması bulunan Rachel, zamanla şirkette kendilerine yapılan haksızlıkları görmeye başlar. Konuşmaları, kıyafetleri, hatta dışarıdaki davranışları bile şirketin kurallarına göredir. Üstelik sadece şirketin kuralları değil, aynı zamanda diğer adaylarla da uğraşmak zorundadır. Amerika'dan gelmesi ve müthiş rekabetçi bir ortamın olması nedeniyle diğer kızların kötü şakaları ve yorumlarına katlanması gerekiyor. Rachel, bütün bunlarla uğraşırken yanında hiç ummadığı birini bulur. DB'nin ve tüm Kore'nin parlayan yıldızı Jason. Ayaklarını yerden kesen Jason ile olması ise imkansızdır. Şirketin katı kurallarına rağmen Rachel ve Jason birlikte olabilecek midir, Rachel sevdiği adam uğruna hayallerine veda mı edecektir. Arka planda dönen sırlar ortaya çıkmaya başlarken, Rachel kazanılan ve kaybedilen dostluklar ile ailesindeki sıkıntılarla nasıl başa çıkacaktır. Tam bir K-drama tadında, samimi ve sıcacık bir kitaptı. Yakın çevrem nasıl bir kore fanı olduğumu bilir (bir gün gidebilirim umarım). Son derece ışıltılı ve gösterişli bir dünya gibi gözükse de arka planında çok fazla acının yaşandığını biliyorum. Rachel'ın yaşadıkları da tam bunu anlatıyor. Yazar, sektörün içinden gelen biri olarak olayları çok güzel aktarmış. Eminim kitapta bahsedilenlerin fazlası yaşanıyordur. Çok çalışarak, asla pes etmeyerek hayallerine ulaşmaya çalışan Rachel'ın ilham veren ve her yaş grubuna hitap eden öyküsünü herkesin severek
2024 9. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2024 00:00
Herkese merhaba. Bugün sanki K-drama izliyormuşsunuz gibi hissettiren güzel bir kitapla karşınızdayım. Kitap, bir genç kızın K-pop yıldızı olmak için kurduğu hayalleri, bu dünyaya girmek için çabalarken yaşadığı zorlukları konu ediniyor. On yedi yaşındaki Koreli Amerikalı Rachel, 6 yıl önce DB Entertainment tarafından işe alındığında kendini bir peri masalında gibi hissetmeye başlar. 7/24 çalış, mükemmel görün ve kimseyle sevgili olma. Kurallar da basit gibi görünüyordur ama maalesef hiç de öyle değildir. Karanlık skandallar birer birer ortaya çıkarken, Rachel gerçek bir yıldız olabilecek kadar güçlü olmadığından endişelenmeye başlar. Özellikle de DB’nin altın çocuğuna karşı bir şeyler hissettiğini anladığında. Pop dünyası kalbinin sesini dinleyen bir kız için çok risklidir. Aslında dünyanın onu fark etmesi ve gerçekten parlaması için belki de tek gereken budur. Normalde K-pop dinleyen biri değilim ama kliplerine falan denk geldiğimde hayranlıkla izlediğimi söyleyebilirim. Güzellikleri, muhteşem dansları, sevimli hareketleri ve her zaman mutlu görünmeleri fazlasıyla dikkatimi çekiyor. Ama aslında bu görünüşe ulaşmak için neler yaşadıklarını öğrenince onlara daha farklı bakmaya başladım. Düşünsenize sürekli yüzünüzde bir gülümseme olmak zorunda, kilonuz belli bir kilonun altında olmalı, sevgiliniz kesinlikle olamaz, her zaman sevimli ve güzel görünmelisiniz, kıyafetlerinizi kendiniz seçemezsiniz, 7/24 çalışmak ve prova yapmak zorundasınız. Bu kadar çabalamanıza, her şeyden vazgeçmenize rağmen üstüne bir de zorbalığa maruz kalıyorsunuz. İşkence gibi bir hayat gerçekten. Ancak bu kuralların hiç biri erkek yıldızlar için geçerli değil. Onlar istediği her şeyi yapabiliyor ama kızlar bu kötü muameleye göz yummak zorunda kalıyorlar. Çok üzücü gerçekten. Yazar eski bir K-pop