2024 86. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2024 11:48
Stephen King ile tanışma eserim Yazma Sanatı oldu. Bu eseriyle yazarı daha yakından tanıyorsunuz. Bu bir otobiyografi değil ama nasıl yazmaya başladığını anlatıyor. Çocukluğundan bugüne onun hayatına misafir oluyorsunuz. Niçin yazarız? Yazmanın amacı nedir? Ben de Stephen King gibi mutluluk için yazıyorum. Yazmak beni mutlu ediyor. Baktığımız zaman hayat başlı başına bir sanat, koca bir sahne. Yazmanın da yaşamanın da bir sanatı var. Kitapta bölüm bölüm bunları ele alması çok güzeldi. Bir yazar olmanın kimliği dışında aile olmanın önemini, sevmeyi, aşkı, size ilham veren kişileri, yön gösteren kişileri öyle güzel aktarmış ki... Kendi de dahil olmak üzere o kadar güzel eleştiriler ve tespitler yapmış ki hayran kaldım. Sohbet havasında, yer yer romantik, yer yer pata küt sözünü esirgemeden öyle güzel yazmış ki... Stephen King'in ismini duymayan elbette yoktur. Ama eserleri mutlaka okunmalı. Listeme mutlaka alacağım. Yazmaya gerçekten kendini adamış, eserlerini başyapıta dönüştüren bir yazar. Çünkü yazmak için yazmıyor. Yazma sanatının ardında büyük bir gayret, pes etmeyen bir güç var. Yazmayı seven herkesin kitaplığında olmalı.
Yazma SanatıStephen King · Altın Kitaplar Yayınevi · 20201,254 okunma