2025 75. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2025 12:41
Şimdilik 270 sayfada bıraktım. Kitap çok aşırı soyut düşüncelerle ilerliyor. O kadar bana göre soyut cümleler var ki, anlamlandırdığım bölümleride gölgede bırakıyor, ve bu da sıkıyor. Kitabı kafamda somut bir düşünceye oturmadığıım için, devam etme istediğim çok düşük kaldı. Zorladım ama gerçekten okunacak çok kitap var. Bu kitaba değersiz demiyorum, asla. Şuan benimseyerek okuyamadım maalesef. Elle tutulur bir gelişim bana sağlamadığını hissetiğim kitaplarda ilerlemekte zorlanıyorum. Şimdilik dursun.
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202474,8bin okunma
Konu nasıl peki? Okuyacaklarımın arasında.
Yılmaz S.54
İki eski arkadaş. Birisi intihar ediyor. İntihar eden arkadaşın bıraktığı notlar üzerinden ve eski anılar üzerinden felsefi, soyut konuşmalar.
arkadaşlar oğuz atay postmodern bir yazar o yüzden normal bir roman düzeni beklemek hata olur o yazımlarında açık uçlu metinler ve zamanlar arası gidip gelen yer tarih zaman mekan insan düzen tanımadan yazar onu okumadan önce bir post modernizm ne demek onu anlamak gerekir .ilk okuduğumda ben de anlamamıştım ama post modernizmin ne olduğunu araştırınca anlaşılı bir hale geldi. tavsiye ederim
Yıldız Ecevit'in "Ben Buradayım" adlı eserini okursanız daha iyi anlamlandırabilirsiniz efendim. Kitap, Oğuz Atay'ın bütün hayatını, karakterini, annesini ve babasını anlatıyor. Bu sayede daha iyi kafanızda oturabilir. İyi okumalar diliyorum. 🙏🏻