Şiddetle tavsiye edilir.
2024 150. kitabı
Okuma niyetinde olanların kararını etkilemesi için bu incelemeyi yapıyorum. Zira ben kitabın basit isminden dolayı okumaktan vazgeçiyordum. -DEHŞET GECESİ- Hikayemizi kitabımızın ana karakteri olan Mümtaz'ın dilinden okumaktayız. Mümtaz gazetede haberler yazan biridir. Iraklı petrol zengini biri Hakkari'de Cilo dağına bir otel yapar ve bu otelin tanıtımını yapması için Mümtaz beyi otel açılışına davet eder. Mümtaz bey Hakkari'ye doğru tren seyahatine başlar. Yolda okumak üzere yanına, genç bir yazarın gazetede tanıtılması için ilettiği ‘Kızıl Puhu’ adlı bir romanı almıştır. Yazarın iddiasına göre romanda yazanlar başından geçen gerçek olaylara dayanmaktadır. Mümtaz beyde bu romanı incelemek üzere okumaya başlar. Not: kitabın büyük bir bölümünü gazetecinin incelemek için okuduğu kitap doldurmaktadır. Şimdi devamına geçelim. Mümtaz bey okumaya başladığında Kitap şimdiden itibaren 'Kızıl Puhu' isimli romandan devam etmektedir. -KIZIL PUHU- Kitabın gidişatı olayların gerçek olduğunu söyleyen Cengiz'in gözünden işlenmektedir. Cengiz'in eşinin bir akrabası düğün hediyesi olarak büyük bir servet hediye edeceğini söyler. Bu hediyeyi alması içinde Cengiz ve eşini bulunduğu Cilo dağına davet ederler. Cengiz yanlız başına -eşi neden kendisiyle gitmedi bilinmiyor- hediyeyi almak üzere Cilo dağına yolculuğa başlar. Yolda başına türlü müsibetler gelir. Malikâneye varana kadar kendisinin orayaya gitmemesini söyleyen bir çok kişiyle karşılaşır. Ama hediye edilecek servet Cengizin gözlerini kamaştırmıştır. Oraya vardığında ise buna pişman olacaktır. Karşısında eşi durmaktadır. Yada eşinin ikizidir. İkisini ayır etmek imkansızdır. Burada işlerin ters gittiğini anlamıştır. Ama artık geri dönüşü olmak bir yola girmiştir. Not: Bu incelemeyi okuyan kişi şuana kadar okudukların kitabın %20'lik kısmını oluşturuyor. Eğer sende benim gibi gotik edebiyat düşkünüysen. Bu kitabı kesinlikle okumalısın. Özellikle bir Türk yazarın elinden çıkan böyle bir kitabını okumak, beni bir hayli mutlu etti.
Dehşet GecesiKerime Nadir · İnkılâp Ve Aka Kitabevleri · 1984148 okunma