2023 53. kitabı
Alex Halley'in 7 nesil boyunca izlenen kendi geçmişinin kurgusal hikayesini anlatır.İlk, 1976 Ekim’inde yayımlanan Roots bugüne kadar 14 baskı yaptı.Alex Haley’e de ‘Pulitzer Roman Ödülü’nü kazandırdı.ABD televizyonlarında 12 dizilik programlar hâlinde yayımlanmış ve rekor düzeyde seyirci toplamıştı. "New York Times’ın Bestseller listesinde 50 hafta en çok satanlar arasında kalan Kökler’de Alex Haley, zenci kölelerin öyküsünü anlatıyor. Kökler kitabı, benim için oldukça etkileyici ve sürükleyici bir okuma deneyimi sunmuştu. Okuduğum ilk yetişkin romanlarından biridir ve çok iyi hatırlıyorum , ilk 300 sayfayı su gibi okuduğumu. Hala unutmadığım karakterleri tek tek hatırladığım nefis bir dram ve tarihi kurgu romanı. Eğer derinlemesine duygusal bir hikaye arıyorsanız ve aynı zamanda takvimin eski zamanlarında dolaşmak istiyorsanız kesinikle mükemmel bir seçim olacaktır ''Kökler'' kitabı. İnsanların özgürlük adına verdiği mücadeleyi ve kölelik zamanları gerçekliğini okudukça bugüne şükretmek adına öğretici bir eser . Afrika'nın özgür yaşamından Amerika'nın köle düzenine geçen hikayede duygusal bir yolculuğu deneyimleyin derim.
KöklerAlex Haley · Altın Kitaplar · 1979353 okunma