···Okunma: 08 Kasım 2024 00:00 Geçen sene okumuştum ama öylesine bir okuma yaptığım için alışkanlık edinememiştim. Alışkanlık nasıl edilir? Alışkanlık nedir? Devamlılık nasıl sağlanır? Kötü alışkanlıklardan nasıl kurtulabiliriz? Sorularına bir cevap niteliğinde yazılmış bu kitap.
Başlamadan önce şu şu alışkanlıkları edineceğim ve hemen bırakmayacağım diye kendimi tembihledim. Benim alışkanlık edinmem açıkçası çok zor oluyor her şeyden çok çabuk sıkılan bir yapıya sahibim bugün 6 da kalkıyorsam yarın aman ne gerek var diyebiliyorum. Bir şeyi 21 gün yapınca alışkanlık oluyor laflarına da inanmadığım için tekdüze yaşıyordum.
Bu kitap alışkanlık edinmem konusunda çok yardımcı oldu. Evet bir hedefimiz olması çok güzel çok motive edici ama önemli olan o yolda atılan adımlar olduğunu çok iyi dile getirmiş yazar. Her konu başında deneyimlenmiş hikayeleri okumak da motive ediciydi. Gün içerisinde yaptığımız çoğu şeyin aslında bir alışkanlık olduğunu biliyoruz(sabah kahvaltı yapmak, duş almak vs…) haberimiz olmadan alışkanlık ediniyorsak bilinçli yaptığımızda neden devam ettiremiyoruz?
Artık yapmak istediğim şeyleri gözümün önüne koymaya başladım bu beni çok olumlu etkiledi zamanla üşengeçliğimi atmamı sağlayacak. Hayatınızı düzene sokmak istiyorsanız çok motive edici bir kitap. Tavsiye ediyorummm :))