2024 15. kitabı
*Fareler ve İnsanlar* (İngilizce: *Of Mice and Men*), John Steinbeck'in 1937'de yayımlanan ünlü kısa romanıdır. Eser, Amerikan kırsalında, Büyük Buhran dönemi sırasında hayatta kalmaya çalışan iki işçi olan George Milton ve Lennie Small'un hikayesini anlatır. George, akıllı ve pratik bir adamken, Lennie büyük, güçlü ama zihinsel engelli bir insandır. İkisi, birlikte daha iyi bir yaşam kurmayı hayal ederler, ancak Lennie'nin davranışları ve geçmişteki kazalar, bu hayali sürekli tehlikeye atmaktadır. Roman, dostluk, yalnızlık, umut ve hayal kırıklığı gibi evrensel temaları işler. Lennie'nin masumiyeti ve George'un onu koruma sorumluluğu, eserin duygusal ağırlığını taşır. *Fareler ve İnsanlar*, kısa ama derin anlamlar taşıyan bir yapıt olup, sosyal adalet ve insan doğası üzerine önemli sorular sormaktadır. Eser, dünya çapında birçok kez sahnelenmiş ve sinemaya uyarlanmıştır. Hem öğretici hem de duygusal açıdan güçlü olan *Fareler ve İnsanlar*, Steinbeck'in en bilinen ve sevilen eserlerinden biridir.
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023211,9bin okunma