ONURHAN ERKOÇ~ABEL MORG~
Selam…Bugün size lollayayinlari 'ndan, onurhanerkoc kaleminden güzel bir kitapla geldim.Eğer korku, gizem, psikolojik gerilim okumayı seviyor iseniz bu kitaba kesinlikle bir şans vermelisiniz.Çünkü tüm bu saydıklarımı kitapta sonuna kadar okuyabilirsiniz. Otopsisi yapılan cesetlerin canlandığı,bazılarının insanlara yardım ettiği ama bazılarınınsa insanlığı yok etmek istediği ruhlarla tanışmaya ne dersiniz? Yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu. Kalemini çok sevdim. Özellikle şunu söylemek istiyorum tıbbi olarak bir çok terimin araştırılıp altyapısı oluşturularak yazıldığını çok net söyleyebilirim. Ben bu olayı çok seviyorum.Bir yazarın yazdığı kurguyu bu şekilde sağlamlaştırması harika bir şey. Kitabın başından sonuna kadar ne olacağını merak ettiğim bir kurgu okudum.Açıkçası ben bu türü çok fazla okumuyorum ama bu kitabı çok sevdim. O yüzden türü severler kitaba mutlaka bir şans vermelisiniz diyorum ve kitabın konusuna geçiyorum.
#konusu
Mia Hamburg’da yaşayan,yalnız ve mutsuz bir kadındır. Çok başarılı bir morg asistanıdır. Mia bütün yalnızlığını incelemelerini yaptığı cesetlerle gidermektedir. Çünkü ölüler insanı çok güzel dinler. O da tüm dertlerini bu cesetleri anlatır. Ama bir gün uyandiginda işler farklılaşmıştır. Mia farklı sesler duymaya başlar.ilk başlarda bunların kafasının içinden geldiğini doğru olmadığını düşünür.Fakat çağrı niteliğindeki bu sesler arttıkça Mia durumdan şüphelenir ve bu seslerin ne olduğunu araştırmaya başlar. Bu sırada morga yeni bir asistan gelir. Yeni asistanEngin normal gözükse de onun gelmesiyle birlikte hem sesler hem de ceset sayıları artmıştır.
İşittiği seslerin ne olduğunu çözmeye çalışan Mia durumun giderek farklı bir yöne savrulduğunu görür. Onu çözülmesi gereken gizemler beklemektedir. Ama çözmesi gereken sadece kafasındaki sesler değil, cesetler değil etrafındaki insanların da gizemleridir.Çünkü bir süre sonra karşılaştığı çocukluk arkadaşı da gizemlerle doludur. Çözüme her ulaşma noktasına yaklaştığında aslında olayların çok farklı olduğunu gören Mia, kendisinin de aslında çok önemli biri olduğunu öğrenir.Peki Mia’nın duyduğu seslerin sebebi nedir?
Bu sesler neyin habercisi olabilir?