2024 79. kitabı
Evet,benim canın yazarımın yeni kitabıyla geldim.Yazarların yazdıklarından farklı türde kitap yazmaları zordur ve genelde bu riske girmezler.Ama Ali Hazelwood bunu başarmış. Kitabın konusu kısaca şu şekilde;Misery vampyr bir kızımız.Küçükken insanlarla vampyrler arasındaki anlaşmanın sonucunda teminat olarak insan bölgesinde 10 yıl yaşıyor.Sonra kendi bölgesi gelmek istemeyince tek arkadaşı Serena ile üniversite okuyup insan bölgesinde hayatına devam ediyor.Bir gün arkadaşı birden kayboluyor.Misery Serena’yı arayarak günler geçirirken babası onu vampyr bölgesine çağırıyor.Kurtlarla anlaşma yaptıklarını ve teminat olarak bu sefer Kurtların alfası ile evleneceğini söylüyor.Misery kabul etmeyecekken evleneceği kişinin adını duyunca işler değişiyor .Çünkü o isim Serena’nın not defterinde gördüğü için hayatındaki tek insanı bulmak için bu evliliği kabul ediyor . Kitabi gerçekten çok sevdim.Bu yıl şöyle bir baktım favorilerime giren sadece bir kitap olmuş.Maalesef ortalama ve çok kötü kitaplar okudum.Yarım bıraktıklarımı demiyorum bile…Eleştirdiğim bir kaç nokta olacak elbette.Ama genel olarak keyifli bir okuma oldu benim için. Kitap bir romcom diyebiliriz aslında.Fantastiği çok yoğun değildi,bence olması gereken de buydu.Sonuçta bir seri yazmamış.Ana karakterlerin vampyr ve kurt adam olmalarından sebep böyle bir dünyada geçiyor kitap.Evreni fantastik unsurlarla boğmak yerine hikayenin gidişatında bize durumu aktarmış yazar. Misery gerçekten çok hoş bir karakterdi.Mizah anlayışı yerinde ,kendisiyle alakalı yaptığı esprilere bile( vampyr olduğu için) çok güldüm.Berbat bir babası var.Gram sevilmeden ve değer görmeden yıllar geçirmiş.Bir tek Serena’sı olmuş bu hayatta.Sonra kendini kurtların içinde buluyor.Bambaşka bir dünya onun için.Birbirlerine değer vermeleri ,eşlik bağı derken Lowe’a kendini kaptırıyor.Aslında yaşadıklarının aşk olduğunu bilmeden aşık olmasını okuduk. Bu konuda eleştirim biraz Lowe’a. Sonuçta kurt olduğu için bu tarz duyguları çok net biliyor. Ancak bir çok şeyi açıklamakta çok gecikti bence. Misery, her konuda ona karşı daha dürüsttü. Ama hikayenin sonuna kadar kendini tam anlamıyla göstermedi bence Lowe. Yazarın normalde erkek karakterlerini çok beğenirim ama bu kitaptaki bence eksikleri vardır. Bu eksikliğin sebebi biraz da onun gözünden hikayeyi görememiz.Keşke birkaç bölüm Lowe’ın gözünden okusaydık.Bölüm başlarında birkaç cümle ile hislerini yazmıştı yazar ama yeterli değildi bence.Özellikle Misery’yi ilk gördüğü anı Lowe’ın ağzından okusaydık çok güzel olurdu. Ama bu sene boyunca okuduğum ortalama kitapları ile 7 verdiğim için bu kitap sonuna kadar benden 9’u hak ediyor. Kitap smut sahneleri gerçekten çok güzeldi.Yazar bu konuda da hakkını vermiş gerçekten.Uyarımı de yapıp bitiriyorum yorumumu.
GelinAli Hazelwood · Nemesis Kitap · 20241,056 okunma
1.170 Gösterim