Şugar
2024 29. kitabı
#okudumbitti Merhaba kitap dostlarım,bugün @parmakitap tarafından bizlere sunulan @ozlem.san hocamın kaleme aldığı bir kitapla geldim 'Şugar'. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki okuduğum kitapların dışında bir kurgu var kitapta. 85 sayfalık kısa ama etkileyici bir kitap okudum,okurken kendimi hem düşünürken hem de sorgularken yakaladım,kitaba başlarken kahramanın adını görünce bana kitap okumayı sevdiren "Alice Harikalar Diyarında"kitabı geldi aklıma ama konunun boyutu bambaşka. Kitabın dili oldukça farklı LGBT+ bireylerinin kullandığı bir dilmiş ve yazar ifadeleri kolaylaştırmak için kitabın arkasına bir sözlük koymuş,bu, okuyucu için son derece iyi olmuş. Kitabın ana karakteri Alis annesiyle iki odalı bir evde yaşamaktadır,annesi terzidir ve onun pullu renkli diktiği elbiseleri annesinden gizli gizli denemekte ve kendini iyi hissetmektedir. Annesi vefat edince köye dedesinin yanına gönderilir ancak Alis bu ortama alışamaz kendini yalnız mutsuz hisseder ve ordan kaçar.Bir anda Beyoğlu sokaklarının o ışıltılı, parlak,rengarenk haline vurulur ama o ışıltılı dünyanın arkasında duran asıl gerçek de ışıltılı mıdır yoksa karanlık dehlizlerde mi kalacaktır Alis,nelerle karşılaşacak,hayatına nasıl bir yön verecektir?İçindeki boşluğu ve kaybolmuşluğu nasıl dolduracaktır? Benim kitapta anlatılan konuyla ilgili fikrim şu: İnsanların yaşamları kendilerini ilgilendirir,bu fani dünyaya hepimiz bir kere geliyoruz,gidip de geleni gördünüz mü?O yüzden toplumun acımasız yüzü olup insanları dışlamak yerine insanları olduğu gibi kabuletmek gerektiğini düşünüyorum.Ötekilestirme yaparak,acımasızca yaklaşarak karışık hayatlarını daha karışık hale getirmek bize düşmez, sonuçta hepimizi Yaratan Allah Kitabı okumama vesile olan değerli hocam Ezgi Özcan'e teşekkür ediyorum
ŞugarÖzlem Şan · Parma Kitap Yayınları · 202413 okunma