·448 syf.··Beğendi
···Okunma: 12 Kasım 2024 01:08 Bir kadını kadın kılan nedir ?
Kadınlar bedenlerinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz ? Yoksa tanıdığınızı mı sanıyorsunuz bir kez daha düşünün derim .
Bu kitap ezberleri bozacak nitelikte .Genetik , beyin , hormonların gelişimi konusunda kadın biyolojisini derinlemesine incelemiş öğretici ve espritüel bir dil kullanmış .Mahrem coğrafyamızın kökenlerini; bedenlerimizin niye bu şekilde göründüğünü ve hareket ettiğini, göğüslerin kökenini , orgazmın amacı ,Anne sütü , menopoz , östrojen daha neler neler :)
Sadece toplumsal yargıları değil, evrimsel psikoloji alanında da oluşturulmuş kabulleri de elekten geçiren bir kitap .
Hiç kuşkusuz, Dionizyak bir bedeni kazanmak hiç de kolay değildir çünkü kadın bedeni yüzyıllardır mundar olarak görülmektedir. Kadın bedeni bugüne kadar ya gereğinden fazla önemsenmiş ya da tamamen göz ardı edilmiştir. İkinci cins, ilk eskiz, hatalı cins, hasarlı cins, teselli ödülü, iblis, eksik etek olarak görülmüştür. Sapkın, bağnaz, ucube, hovardayız. İstenmeyen embriyolardan daha fazla sayıda gayrimeşru benzetme doğurmuşuzdur.
Bazı şeyler aslında yüzyıllardır değişmiyor . Kadınları anlayabilmek için önce erkek düşünce yapısını değiştirmekle başlamak gerek . Bu minvalde kadını tanıma açısından bu kitabı erkek okurların da okumasını isterim .