·384 syf.····Okunma: 11 Kasım 2024 16:54 Kendim de dahil, tahammül edemediğim şeylerden biri, bile bile yapılan salaklıklardır. Dizi/film/tiyatro/kitap karakterlerindeki kötü karakterlerden ziyade, kötü karakterlerin elinde maymun olan aptal insanlara daha çok tahammül edemiyorum. Hani bir kere olur, ama bu on kere, yirmi kere olursa artık bana geliyorlar sağdan sağdan.
Şimdi gelelim bunu niye dedim; kitabın isminden de anlaşılacağı üzere bir misafir var ve tabii ki konu onun üzerine dönüyor ve bir çok sır ortaya çıkıyor. Sanırım asıl gıcık olunan karakter bu misafirimiz olmuş ama ben en çok anne karakterini boğmak istedim. Ve kitapta annenin tavırları ile ilgili tutarsızlık olduğunu düşünüyorum. Spoiler vermek istemiyorum ama örneğin, kızını her kim olursa olsun boğmaya çalışan birine karşı bir şey yapmıyorsan pisliğin tekisindir, sonra da ah vah ben aslında kızımı çok seviyordum palavraları sıkamazsın ..
Amerika veya İngiltere gibi ülkelerde özellikle ebeveynin izni veya reşit olmayan çocuklar ile ilgili kurallar çok katı. Yazar, değişim öğrencisi programlarının nasıl çalıştığına dair süreci inandırıcı kılmak için bile incelemeye zahmet etmemiş ve "misafirlerinin" onları nasıl kandırabildiğini açıklama zahmetine bile girmemiş.
Sanki Türk dizisi izliyormuşum gibi bunların hepsi ihlal edilmiş. Maalesef bu ve bunun gibi mantık hataları benim hikayeden kopmama neden oldu.
Açıkçası hikayenin sonundaki bazı detaylar beni pek tatmin etmedi, çok fazla tutarsız davranış sergilendi(yazsam spoiler olur o yüzden yazamıyorum), yüzde 60'tan sonra tahminlerimin çoğu gerçekleşti.
Kayınvalide karakteri en çok bağ kurduğum, en yakın hissettiğim kişiydi. Az repliği olsa da favori karakterim olur kendisi
Kitap kesinlikle aşırı akıcı, sürekli merakı tetikleyici ve gerilim havasındaydı. Gereksiz duraksamalar, uzatmalar, tekrarlar asla yoktu. Bu benim için en büyük artıydı, aksi halde fena darlanıyorum.
Tavsiye eder miyim? Eğer entrikalı gençlik dizisi havasında geçen konu ve diyalogları seviyorsanız, mantık hataları önemli değil diyenlerdenseniz evet