Dinler Tarihi
2024 22. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2024 15:07
Dinler tarihi olarak da adlandırabileceğimiz bu eserde; geçmişteki uygarlıkların inançlarından tutun da en son din olan İslama kadar toplumların Tanrı inancı kavramı üzerinde durulmuş. Paganizm, Budizm, Hristiyanlık, Musevilik ve İslama ait bilgiler verilmiş, uzun araştırmalar yapılmış bu yönüyle tam bir araştırma kitabı diyebiliriz. Uzun yıllar katolik kilisesinde rahibelik yapan Karen Armstrong sonradan rahibeliği bırakmış ve ateist olmuş. Yazar, her ne kadar eserini tarafsız bir şekilde yazmaya çalışsa da bazı kısımlarda islama olan olumlu bakış açısını bize sunsa da ben yazarın niyetinden şüpheliyim. Çünkü kullandığı bazı kelimeler var ki taraflı olduğunu anlayabiliriz. Yazarımız inançsız olunca yahudilik ve Hristiyanlık hakkındaki bilgilerin kuranda bu kadar net bir şekilde anlatılmasına şaşırır ve Hz. Muhammed'in yahudiliği ve Hristiyanlığı çevresindekilerden öğrenmesine bağlar. Keşke Armstrong Teyze Kuranı daha detaylı bir şekilde araştırabilseydi. Ya da peygamberimizin yaşadığı dönemin sosyo- kültürel yapısına göre yargılarına karar verebilseydi. Zamanınız varsa okuyun bazı yerler sıkıcı gelebilir. İyi okumalar.
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Pegasus Yayınları · 20202,011 okunma