2024 184. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2024 11:23
" Çocuk gibi saf ve temiz kalabilmeli insan. Her yeni günü hayretle ve gayretle yaşayabilmeli." Selam Emel Altınay Yılmaz'ın kalenimden Garip bir yol hikayesi .ancak bildiğiniz yol hikayelerinden değil . Ne sıkıcı , tekdüze bir yol ne de gerilime bağlanan türden ... İnsan bir yola çıktığında nereye varacağının garantisi olmaz ve yol bittiğinde de başlangıçtaki kişi ile aynı değildir artık. Yaşadıkları, gördükleri onu değiştirir ... Elif için de böyle oldu. Onun fiziksel yolculuğu mistik bir yolculuğa evrilse de asıl yolculuğu kendi içine , sorularının cevabına oldu . Yol ve yolculuk kadar yol arkadaşı da önemlidir. Elif'in yol arkadaşı aynı zamandan olmasa da beraber yoldaşlık etmişler beraber kendilerini arama yolundaki kapıları bir bir açmışlardır. Annesi o çok küçükken ölen Elif babası ile yaşamaktadır taa ki babası evlenene kadar. Kızının uyarılarını kulak ardı eden babası ile arası avukat Elif annesinden ona kalan yalıda tek başına yaşamaktadır. Annesinin en büyük isteği olan öğretmenlik mesleğini kendisine meslek edinmiş sonunda da atama yazısını görünce çok mutlu olmuştur. Eskişehir, Mihalıççık ilçesi eski adı Sarıköy olan Yunus Emre Mahallesi 'ne çıkmıştır tayini. İstanbul yaşamına alışık olan Elif endişelidir. Önce okulu gidip görmek ve sonrasında kararını vermek için otobüs ile yola koyulur. Yolda yanında bir yabancı oturur. Yunus ... Köyüne buğday almak için yola çıkmıştır. Biri öksüz ,diğeri yetim iki garip ... Zaman ve mekandan bağımsız çıktıkları bu yolculuk ve birbirinden ilginç otobüs yolcuları ile farklı duraklarda karşılaştıkları mistik olaylar ile manevi olarak gelişecekler ve "pişecekler"dir. " Yunus miskin çiğ idi pişdik elhamdülillâh" #yunusemre Bana o kadar iyi gelen bir kitap oldu ki!! Manevi olarak doyuma ulaştığımı hissettim . Okuduklarım gözümde bir bir canlandı. Elimden bırakamadığım bu kitabı okumanızı çok isterim dostlarım . " Bizim Türk toprağımız iki Mustafa'nın arasında sırlanmış sanki bir toprak ne mutlu bize," .
GaripEmel Altınay Yılmaz · Edebiyatist Yayınları · 202415 okunma