Garip tam vaktinde beni bulan ya da tam vaktinde benim onu bulduğum kitaplardan biri . Zira hayata , yaşadığım olaylara bambaşka bir açıdan bakmamı sağladı diyebilirim. Sebepsiz hiçbir şeyin yaratılmadığı bu âlemde aslında sorularımızın cevabı ya da görmemiz , anlamamız gereken bize sunuluyor da bizler çoğunlukla bunun farkında olmuyoruz .
Gelelim kitabımıza ; İki Garip'in hikayesi , yolcuğu, arayışları konu edilmiş kitapta .
Emrem Sultan köyüne yüzyıllar ötesinden bir otobüs geliyordu. İçinde iki garip âşık, ispat arayan iki Allah dostu vardı .
Elif garip , Elif öksüz , Elif âşık, Elif'in yolu engebeliydi .
Yunus garip , Yunus yetim , Yunus âşık, Yunus'un yolu engebeliydi.
Farklı zamanlarda yaşamış bu iki güzel insanın yolculuğu önce Hacı Bektaş Veli'nin yanına düşer . Hacı Bektaş Veli'nin bu iki Garip'e gösterdiği istikâmet ise Taptuk Emre Dergahıdır. Taptuk Emre Dergahın da kaldıkları süre boyunca bu yolunu , yönünü kaybetmiş iki garip almaları gerekeni alacak , sorularına cevap bulacak ve bir sonraki duraklarına ilerleyeceklerdi .
Bir sonraki durakları ise ,Mevlâna Celâleddin Rumî'nin yanıydı ...
Muhammed Celâleddin ve onun ışığı ile dolu topraklarından ayrılırken Allah sevgisi , birlik ve hoşgörü damarlarındaki kanda dolaşıyordu .
Bir sonraki istikâmetleri ....
Tabi ki kitapta :-)
Garip Yunus'un , Yunus Emre yolculuğu
Garip Elif'in de tüm sorularının cevabını aldığı , yüreğinin ve kâinatın tek sahibine kavuştuğu bu yolculukta, okura da kendi içsel yolculuğunu yapması , sorularının cevaplarını bulması amaçlanmış ve sevgili yazarımız yüzyıllar arası bir seyahate çıkarıyor okurunu .
Soluksuz okuyacağınız , sürükleyici, gizem ve sırlarla dolu bu mistik yolculuğa hazır mısınız?
Ehh hadi o zaman buyrun ....