Bazı hikayeler yarım kalır, bazıları tamamlanır.
Bir yağmur bir insanlığı yok eder mi ?
Beren gördüğü kabustan uyandığın da gerçeklik ve rüyayı karıştırmıştı..
Amaçları formülü bakanlığa teslim etmekti fakat formül Markodaydı yolculukları hala bitmemiş, Mustafa hoca ve Nikolai tartışmalarına şahit olmuşlardı. Gemi sağlam değildi ama yine de Ivan ve Hektor çatışmaya girdiklerin de dayanabildiği kadar dayanmış , izmire giden gemileri su almıştı.. Başka bir gemide onları Alparslan komutan kurtarmıştı..Fakat Yunan askerleri yeniden ortaya çıkmış ve Nikolaiyi öldürmüşlerdi..
Alparslan bu grubu korumaya almış ve Semiha hanımıda koruduklarını Mustafa hocaya iletmişti.. Onlar Türk askerleriydi..
Ama İzmire geldiklerin de ölen şehit arkadaşları ve kayıp bir semiha hanım vardı..
Jack ise arkasında bir not bırakmış Semiha hanımı genç bir kızın yanına götürdüğünü söylemişti..
Bu sefer yola çıktıkların da ise karşılarına yağmacılar çıkmış onlara oyun kurmuştu.
Formülü yazan Marco ise bu yolda kendini feda etmiş yanan binada kaybolmuştu..
Artık Mustafa hoca kayıp vermek istemiyordu.. Formül için şartlar koyup karısını kurtarmak için operasyona gitmek istiyordu..
Operasyonu yöneticek Tamer akdemir.
En iyi askerleri ile ilk gizli yük gemisine fransaya ordan ise ingiltereye gitmelerinin planını yapmış herkesi hazırlamıştı..
Özgür, Beren, Barlas, Ada, Gökalp Mustada hocanın yanındayken..Alparslan’ın İlayda ve Yağız vardı..
Yağız üvey annesini hiç yalnız bırakmak istemesede gitmek ve görevini yapmak istiyordu..
Bindikleri gemide İlayda birini öldürürken varlıkları anlaşılıp çatışmaya girdiklerinde ise gittikleri şehirde aranan yüzler olarak afişleri
dağıtılıp kurtarılması gereken arkadaşları için sürekli bir sınava tabi tutuluyorlardı..Ve artık Ada da kurtarılması gereken kişiler arasındaydı..
Grubun bu seferki çatışmasında kimler hayatta kalıcaktı?
Kimler yaşadı?
Formülü kim teslim etti?
kitabı okuduğunuzda anlayacaksınız..
Arkadaş ve sevgili ilişkilerine güzel değinen yazar küresel sorunumuzu ele almış.. Yaşanabilicek tüm olumsuz şeyleri gözler önüne sermiş..İlk kitabı okurken böyle son olmaz demiştim ama 3 yıl sonra gelen mektup ile yeniden bu soru aklımda kaldı..