Siddhartha~ #spoiler
2024 3. kitabı
Yazar kitabin ortasina kadar biraz oyaliyor ama ondan sonra her bolum ayri ayri etkiliyor. Derin, dolu ve benim icin dogru mesajlar iceriyor. Dogadaki mukemmellik, dogayla bir olma, her seyin var oldugu sekliyle mukemmel olmasi, her duygunun zittiyla var olmasi, bunu kabullenmenin bilincine varma, hayatin her alaninda aşırılıkların yanlisligi, gecmisin, simdinin ve gelecegin icice olmasi gibi bana cok yakin dusunceleri derli toplu yaziya dokmus. Bunlari yaparken de hicbir inanci ezmiyor. Cunku aslinda her inancin temeline inen ortak degerleri ele almaya calisiyor ve boylece ortaya da bir inancin felsefesini degil, yasamin felsefesini cikariyor. Mesela Siddhartha'nin varmak istedigi mertebe icin once kibrini yenmesi gerektigini farkina varmasi. Yazarin hem buna deginmesini hem de bunu aktarisini cok begendim. Bir de sona dogru bilgi aktarilir ama bilgelik anlatilamaz temali bir konusma yapti Siddhartha, o da cok guzeldi. Alinti yapilsa sayfalarin bazisini tamamen yazmak gerekir. Zaten cok uzun bir kitap da degil o yuzden herkes mutlaka en az bir defa okumali diye dusundugum bir kitap oldu benim icin. Tavsiye ederim.
SiddharthaHermann Hesse · Can Yayınları · 202447bin okunma