2024 54. kitabı
Bu kitap önce kapağı sonrasında ise konusu ile ilgimi çekti. Oldukça nahif, yalın ve kendini okutturan o eski havaları veren bir anlatımı var. Sadece duygular konusunda yeterince verim alamadım. Bunun sebebini kadın karakterinin kişiliğine bağlasam da tek etken bu değildi. Ecrin, kitaplara düşkün kendine dönük, yaşanmışlıkla gelen asabi ve dikbaşlı biridir. Çok sevdiği sahaf dükkanının sahibi Meriç Beyin bir kitap hakkında söyledikleri ve devamında gelişen kaba davranışlarıyla ona haddini bildirmek için yazdığı mektup girişiminin devamında kendi fikirlerini anlatma gayreti ve en sonunda da mektup arkadaşlığına doğru dönüşüyor. Zamanla birbirlerinin hayatlarına da dahil olmalarıyla gerçek benliklerini tam anlamıyla keşfediyorlar. Bazı yerlerde Ecrin'in dikbaşlılığı fazla geldi, beni rahatsız etti ama Meriç ve diğerleri bunu tolere edebildi. Ön yargıların kapıştığı en sonunda da karşılıklı anlaşma ile olayların bağlandığı bir kitaptı. Aşk ise yavaş yavaş küçük sürtüşmelerle gelen hoş bir tattı. Okuyup okumamak size kalmış.
Sevgili Limon ÇiçeğiBetül Güçlü · Müptela Yayınları · 20192,317 okunma