Önce çatışıyorum, uzlaşma arıyorum. Kabul etmiyorum, yalnızlaşıyorum. Boyun eğiyorum, ait hissetmiyorum. Kendimi açıklıyorum, suçlu hissediyorum. Hayal kırıklığına uğruyorum, teselli ediyorum. Anlaşılmak bekleniyorum, duyulmuyorum. Yola çıkmak istiyorum, terketmiş hissediyorum.
Var olmak istiyorum, bir ev arıyorum. Bağımsız olmak istiyorum, ilişkilere sığamıyorum. Anlam bulmak istiyorum, derine inemiyorum. Savunmasız kalmak istiyorum, ölçüyü bulamıyorum. İnadına risk almak istiyorum, talihimi bulamıyorum. Sakinlik arıyorum, mücadeleyi bırakamıyorum.
Özgür olmak istiyorum, bastırılıyorum. Bazen susmamak istiyorum, ayıplanıyorum. Güvenmek istiyorum, yoruluyorum. Sevmek istiyorum, kırılıyorum. Boşvermek istiyorum, kabullenemiyorum. Kaçmak istiyorum, başa dönüyorum. Çabalamak istiyorum, ümitsizliğe düşüyorum.
Kendimi kanıtlamadan, mücadele etmeden var olmak istiyorum, sayılmıyorum. Mücadelelerimi bitirmeden, teslim olamıyorum. Teslim olmadan, otopilottan çıkamıyorum. Sakin olamıyorum, dingin kalamıyorum. Sanki tüm varlığım dingin olmayı reddediyor gibi, kaosu istiyor gibi.
İnsanın sahip olmak istediği zihin ve sahip olduğu zihin arasında bu kadar fark olunca, sanki bu varoluş mücadelesi hiç bitmeyecek gibi geliyor. Tüm bu filtrelemeleri, idmanları, sadece döngüyü kırmak için yapmak istemiyorum. Ölçüyü kendim yaşamak için istiyorum.
Dengeyi ruhumda hissetmek istiyorum. Mutluyken de content, huzursuzken de sakin kalmak istiyorum. İçimdeki kaos beni huzur arayışına yönlendiriyor. Kaçmaya çalıştığım her şey, kendimi bana tekrar yolda bulduruyor. Durdurmaya çalıştığım her şey, kafamı suya sokturuyor.
Farkındalıklarım eksik hissettirirken, eksik halimi de sevebilecek bakış açılarına geçmek istiyorum. Sahip olduğum bakış açılarını dürtülerimle yer değiştirmek istiyorum. Taşıdığım gereksiz mağduriyetleri, ait oldukları yerlerde bırakmak istiyorum. Ama nasıl, bilmiyorum.
Önümü görmediğim için çok endişeliyim, ama elimde doğru sorular var. Tırmanmaya devam etmek için çok yorgunum, ama elimde recovery araçları var. Sahip olduklarımın içinde bazen tutkusuzum, ama elimde bitmeyen bir merak var. Bir rota çizmek için birazcık da cesarete ihtiyacım var.