Milli duygularınızı şahlandıran, okurken damarlarınızdaki kanın Türk kanı olduğunu hissettiren eserleri sever misiniz ?
Cevabınız evet ise bu size göre bir eser tavsiyesidir.
Şahsen ben milli duyguların ön planda olduğu kitapları seviyorum. Bu yüzden 10N okumaktan zevk aldığım bir eser oldu. Akıcı dili ve hareketli olay örgüsüyle okuyucuyu kendine bağlayan bir eserdi. Bölümlerin çok uzun tutulmaması okuyucuyu sıkmamak adına güzel bir seçim olmuş.
Kitabın konusuna gelecek olursak. Kitap yetiştirme yurdunda kalan bir çocuğun hikayesiyle başlamaktadır. Bu çocuk bir ekip tarafından seçilip yetiştirme yurdundan alınmıştır. Getirildiği yerde ona Mustafa ismi verilmiştir. Geldiği bu yerde kendi gibi 9 tane daha çocukla karşılaşır. Aslında bu çocuklar özel bir ekip oluşturmak için seçilmiş ve bir araya getirilmiştir. İsimleri bile değiştirilen bu çocuklara geçmişle ilgili birirlerine soru sormaları bile yasaklanmıştır. Artık onlar çok özel bir tim olarak yetiştirilecektir.
Ekipteki çocukların yeni isimleri Timur, Mehmet, Hasan, Mustafa, Nusret, Cengiz, Seyit, Şahin, Ali ve Yahya’dır.
Öyle sıradan gelmesin size bu isimler. Hepsi tarihte canları pahasına ülkemizi savunan ve bu uğurda şehit olan kahramanların isimleridir. Özenle seçilerek her birinin karekterine göre bu isimler çocuklara verilmiştir.
Mesela Timur’un gerçek adı Rıza’dır. Rıza korku duygusunu bilmeyen, hiçbir şeyden korkmayan bir çocuktur. İlk savaşını 12 yaşında yapmış, katıldığı her savaşı kazanmış acımasız olarak bilenen Timur Şah’ın ismi layık görülmüştür Rıza’ya.
Eserde her çocuğun ad günü hikayesi bulunmaktadır. Bu bölümler benim çok hoşuma gitti.
Tolga başkanın zaten bir ekibi vardır ancak 10 yıl sonra artık ekibinin yaşlanmış ve yorulmuş olacaklarını düşündüğü için böyle bir ekip kurma kararı alır.
Çocuklar her türlü eğitime tabii tutulur. Artık çok iyi savaşan 10 kardeş olmuşlardır.
Başkanları ise onların babası olmuştur.
Bu ekip artık her türlü özel görevlerde yer almaktadır. Polis ve özel harekatın arkasındaki gizli koruyucularıdır.
Onları kimse tanımamaktadır ama onlar gizli kahramanlardır.