2024
Ulak Yayınları
Sıralamalar

2024 95. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2024 21:54
Bugün askeri kurgusuyla oldukça etkili bir kitapla karşınızdayım. Kurgusu ve akıcılığıyla hemencecik biten bir kitap. Ben büyük bir keyifle gururla okudum. Bazı kahramanlar vardır, ismini , yüzünü bile görmeden gurur duyuyoruz ya. İşte eser tamda bu kişileri aktarıyor bizlere. Eser bir yetimhanede Mustafa adlı çocuğun evlatlık verilmesiyle başlıyor. Evlatlık alan kişiler öyle sıradan kişiler değil tâbi. Mustafa gibi özellikle seçilen 9 çocuk daha var. Hepsini bir yerde toplarlar. Her çocuğun bir komutanı vardır sürekli yanında. On yıl boyunca çeşitli eğitimlerden geçer bu 10 çocuk. 10 çocuk isimleri dahil geçmişlerini unutmaları istenir. Hepsine farklı bir isim verilir. Tâbi isimler öyle sıradan isimler değil. Tarihte adı unutulmayan sevgili kahramanlarımızın isimleridir. Kitapta olay akışı ilerlerken de isim bölümünde kahramanların hayatlarına yer verilmesi çok iyi bir kısım olmuş. Tolga başkan bu ekibin çok başka olduğunu hisseder. Onlardan istediği kardeş olmaları ve birbirilerine destek çıkmaları. Eğitimler sona erer ve görev başlar. 10 kahraman teröristle çatışmaya girer. Tabi bu çatışmaları yapan bu teröristleri kim öldürür bilinmez başkaları tarafından. Hiç kimsenin bu timden haberi olmaz ve birilerinin onları tanımalarını istemezler. Gerisi artık kitapta okuyun derim Kesinlikle tavsiye ederim bu eseri ben büyük bir keyifle okudum. Sevgili yazarımızın yüreğine emeğine sağlık kalemi daim olsun inşallah
Puan vermedi
Yetimhanede kalan çocukların kaderi baştan belirlenmiştir aslında. Kendi aileleri var ama yoktur,gelecekteki aileleri ya vardır yada kendi yanlızlıklarıyla hemhal olacaklardır. Ama kitapta bu yanlızlık durumu vatana fedailer yetiştiren bir tim in el vermesi ile seçilen 10 yaşındaki 10 çocuğun kaderini bambaşka bir hale getireceklerinden habersiz ,1 gece kendilerini bi odada bulmalarıyla başlıyor. Hepsinin isimleri degiştirilip ,kişilik özelliklerine göre tarihe damga vuran isimler veriliyor. Timur, Mehmet, Hasan,Mustafa, Nusret, Cengiz, Seyit, Şahin, Ali ve Yahya... Bu tim daha önce de yetiştirilip gizli görevlerde başrol oynamışlardır. Ve bu 10 çocukta 7 sene zorlu eğitimden geçip, geçmiş ekipler gibi rol alacak,operasyonlara katılacak ,suçlulara infazda görev alacaklardır. Açıkçası okurken ya varsa böyle bir ekip de dedim ,bazen de keşke olsa ... Milli duygularla yazılmış olan bir kitap ama daha duygulu yazılsın isterdim. Konuların sürükleyici aktarımı güzel ama duygu eksikliği yüzünden tam anlamıyla tüylerimi diken diken edecek bir konu iken daha sakin okumama vesile olsa da meraklısına güzel bir eser diyebilirim.
Puan vermedi·
Kitap bir askeri kurgu kitabı ve bu alanda benim okumalarım için bir ilk. Tolga başkanın 10 kişilik, yenilgi ve kayıp nedir bilmeyen, her operasyondan arkalarında iz bırakmadan çıkan bir ekibi vardır. Zamanla bu ekip yaşlanacak ve eski çevikliğini kaybedeceği için Tolga başkan yeni bir ekip kurmak ister 10 kişilik. Birbirinden farklı özellikleri olan, kimsesiz 10 çocuk bulur ve onları eğitmeye başlar. İsimlerini değiştirir her birinin ve eskiye dair her şeylerini unutmalarını ister. Her bir çocuğa verdiği isim birbirinden özel. Her biri birer tarihi karakter çünkü. Her çocuğu yetenekleri doğrultusunda inanılmaz sıkı bir eğitime tabii tutarlar. Çocuklar her zorluğa göğüs gerecek hale gelir. Hatta hiç bir şey onlara zor gelmeyecek duruma gelirler. Ve inanılmaz şeyler olur Daha fazla anlatmak istemiyorum bu kurguyu okumanız gerekiyor. İlk sayfasından son sayfasına kadar heyecanın dorukta olduğu bir okumaydı. Türk’ün gücünü bir kez daha anlıyorsunuz Arkamızda olan, görülmeyen 10’ların değerini bilmek, onları hatırlayabilmek adına mükemmel bir kitaptı. Rabbim hiç birinin ayağına taş değdirmesin
2024 188. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2024 00:00
''Bizim arkamızda 10'lar var. Bizi koruyan görünür görünmez, bilinir bilinmez desteklerimiz var. Allah 10'lardan razı olsun.'' ''Haysiyetsiz yaşamaktansa, kahramanca öl.'' Türklüğü yüceltmek için yaşa, Türk'e kılıç kaldıran eli kır.! Yetimhanedeki Sevgi annesinin yüreğindeki evlat acısının yansıması olan Mustafa ismiyle hitap ederdi ona. Uyku tutmadığı bir gece yetimhaneden bir kaç kişi tarafından sessizce alınır. Sabah gözlerini açtığında bir oda da kendi gibi 10 çocukla karşılaşır. Başlarında ki adam sizin geçmişiniz yok isimlerimiz yok der. Hepiniz 10 yaşındasınız size verdiğimiz isimleri kullanacaksınız der. İsimler öyle rastgele seçilen isimler değildi. Karakterlerine uygun bir Türk kahramanının adını almıştı 10lar. Yeni isimler, yeni yaşam ve kurulacak 10 kişilik özel bir ekip. Eğitimler 10 yıl sürmüştü. Bu süre zarfında çocuklar kardeş gibi olmuş birbirlerine kenetlenmişlerdi. Tolga başkan 10lara baba olmuştu. 10lar artık eğitimi tamamlamışlar ve sahaya inmişlerdi. Askeri ve polisi koruyor ama kimse bilmiyordu 10 isimsiz kahramanı. Sayfalar arasında ufak ufak tarihi yolculuk yaptıran, milli duygularımızı coşturan, kimi zaman duygulandıran kimi zaman mutluluktan gülümseten heyecan dolu bir kitap okudum. Siz kitap sever dostlara kesinlikle tavsiyemdir. 1ON Sertaç Erbilici
2024 52. kitabı
Türklüğü yüceltmek için yaşa, Türk’e kılıç kaldıran eli kır! Merhaba arkadaşlar Bugün sizlere 10N'lardan bahsetmeye geldim. 10N ; milli duygularınızı şaha kaldıracak operasyonlar yapan on güzel adamın hikayesi. Bir gece yetimhanenin kapısı çalınır ve Mustafa bambaşka bir dünyaya açar kapıları. Hiç ailesinin olmaması bir yana, Sevgi annesinden ayrılmakta zor gelir Mustafa'ya. Özel bir ekip tarafından seçilen 10 çocuk aynı gün içinde bir odaya toplanır ve o gün var olduklarını sayarak geçmiş yaşantılarına bir sünger çeker. Askeri eğitim, dil eğitimi, kültürel, fiziki,bilimsel bir çok eğitim alırlar. Tolga başkan daha önce de iki defa böyle bir tim kurmuş fakat artık yaşlandıkları için üçüncü bir tim kurma kararı vermiş. Bu time dahil oldukları gün geçmişlerini unuttukları gibi adları da değişmiş ve her birine vatanımız için canla başla savaşan ve bu savaşlarla adını tarihe yazdırmış kahramanların isimleri verilmiş. Timur, Mehmet, Hasan,Mustafa, Nusret, Cengiz, Seyit, Şahin, Ali ve Yahya... Bu isimler onların karakterlerine göre özenle seçilmiştir. Tolga başkan için, en önemlisi ne olursa olsun , sadece on kardeşlerdir ne eksik ne de fazla.... Aralarında ki bu önemli bağ ve farklı özellikleriyle birçok operasyonda başarı elde ederler. Kitabın konusu gerçekten çok güzel ,çok akıcı ve sürükleyici. Özellikle isimlerini aldıkları kahramanlarımız için ayrı bir paragraf açıp onlar hakkında bilgi verilmesi çok ince düşünülmüş. Sadece operasyonlar kısmının daha derin işlenmesini isterdim. Bu konuda biraz yetersiz kalmış diyebilirim. Hareketli olay örgüsü ve bölümlerin kısa tutulması kitabı daha hızlı ve merak içinde okumaya teşvik ediyor. Dediğim gibi milli duyguları şaha kaldıran, damarlarınızdaki Türk kanının akışını hızlandıran çok seveceğiniz bir kitap. Ben sevdim hatta
2024 190. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2024 23:46
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Sertaç Erbilici kaleminden 1ON adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Çocuk yuvasında yaşayan Mustafa tanımadığı üç adam tarafından bir arabaya bindiriliyor ve Mustafa arabaya bindikten sonra yanında oturan bir amcaya yaslanıp uykuya dalıyor. Mustafa uyanıyor ve uyandığında kendini kaldığı yuvadakine benzer bir yatakhanede olduğunu görüyor. Bu yatakhanede Mustafa ile beraber on çocuğu bir araya getirip geçmiş hayatlarına sünger çektirip çeşitli eğitimler alacaklarını söylüyorlar. Daha sonra Mustafa ile beraber birçok çocuk çeşitli eğitimler almaya başlıyorlar ve eğitimler tamamlandıktan sonra bu çocuklar devlet adına teröristlerle mücadele ederken neler yaşadıklarını ve daha birçok olayı okuyoruz bu kitabın içerisinde. Kesinlikle filmi olsa izlerim dediğim harika bir kitap. Askeri kurgu kitapları severlere bu güzel kitabı okumaya davet ediyorum. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.
2024 67. kitabı
Milli duygularınızı şahlandıran, okurken damarlarınızdaki kanın Türk kanı olduğunu hissettiren eserleri sever misiniz ? Cevabınız evet ise bu size göre bir eser tavsiyesidir. Şahsen ben milli duyguların ön planda olduğu kitapları seviyorum. Bu yüzden 10N okumaktan zevk aldığım bir eser oldu. Akıcı dili ve hareketli olay örgüsüyle okuyucuyu kendine bağlayan bir eserdi. Bölümlerin çok uzun tutulmaması okuyucuyu sıkmamak adına güzel bir seçim olmuş. Kitabın konusuna gelecek olursak. Kitap yetiştirme yurdunda kalan bir çocuğun hikayesiyle başlamaktadır. Bu çocuk bir ekip tarafından seçilip yetiştirme yurdundan alınmıştır. Getirildiği yerde ona Mustafa ismi verilmiştir. Geldiği bu yerde kendi gibi 9 tane daha çocukla karşılaşır. Aslında bu çocuklar özel bir ekip oluşturmak için seçilmiş ve bir araya getirilmiştir. İsimleri bile değiştirilen bu çocuklara geçmişle ilgili birirlerine soru sormaları bile yasaklanmıştır. Artık onlar çok özel bir tim olarak yetiştirilecektir. Ekipteki çocukların yeni isimleri Timur, Mehmet, Hasan, Mustafa, Nusret, Cengiz, Seyit, Şahin, Ali ve Yahya’dır. Öyle sıradan gelmesin size bu isimler. Hepsi tarihte canları pahasına ülkemizi savunan ve bu uğurda şehit olan kahramanların isimleridir. Özenle seçilerek her birinin karekterine göre bu isimler çocuklara verilmiştir. Mesela Timur’un gerçek adı Rıza’dır. Rıza korku duygusunu bilmeyen, hiçbir şeyden korkmayan bir çocuktur. İlk savaşını 12 yaşında yapmış, katıldığı her savaşı kazanmış acımasız olarak bilenen Timur Şah’ın ismi layık görülmüştür Rıza’ya. Eserde her çocuğun ad günü hikayesi bulunmaktadır. Bu bölümler benim çok hoşuma gitti. Tolga başkanın zaten bir ekibi vardır ancak 10 yıl sonra artık ekibinin yaşlanmış ve yorulmuş olacaklarını düşündüğü için böyle bir ekip kurma kararı
2024 50. kitabı
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere bayılarak okuduğum @sertacerbilici 'ye ait olan ve @ulakkultur 'den çıkan bir eser ile geldim. Okurken keşke filmi veya dizisi çekilse ya da devam kitabı gelse ne güzel olur dediğim bir kitap oldu benim için. Kitabımız Mustafa'nın bir gece yarısı yetimhaneden bilinmeyen adamlar tarafından alınması ile başlıyor. Kitaba adını veren onlarımızdan Mustafa'nın nereden geldiğini biliyoruz ama diğer karakterlerimizin yani Timur, Nusret, Hasan, Mehmet, Seyit, Yahya, Ali, Cengiz ve Şahin'in nerelerden, nasıl geldiklerini bilmiyoruz yaşları birbirine yakın olan erkek çocuklarının kendileri hakkında geçmişlerine dair bilgi vermeleri yasak, hepsi karşılaştıkları gün tekrardan doğdu ve tekrardan birer isim aldılar. Geçmişleri artık yoktu. Artık hepsi on yaşındaydı. Yıllarca aynı yerde aynı komutanlar tarafından eğitimler aldılar. Bir insan nasıl yaralanırdan 7 farklı dili ana dilleri gibi konuşabilecekleri kadar bir çok alanda kendilerini geliştirdiler ve devlet adına çalışmaya başladılar. Kitabın en sevdiğim yanlarından birisi her bir karakterin isminin anlamının derinliğiydi. Nusrat Mayın Gemisi, Hasan Tahsin, Bigalı Mehmet Çavuş, Yörük Ali Efe, Cengiz Topel, Ezineli Yahya Çavuş, Şahin Bey, Timur, Seyit Onbaşı.. Ve onlarca isim hepsi unutulmaması, her daim hatırlamamız ve minnet duymamız gereken isimler ve karakterlerin isimlerinin böyle ince düşünülmesi ve hepsinin isminin hakkını veren kişiler olması çok güzeldi. 27 Teröristle uğraştıkları anlar ve sonrasında Jamil Azmoun'un peşinde oldukları süreçleri okurken aksiyonu sonuna kadar hissettirdiler bana. Ayrıca her karakterin kendi komutanı ile arasında olan bağ çok hoştu. Mustafa ile eğitmeni arasındaki konuşmalar olsun Seyit'in eğitimde merhametinden dolayı komutanına sorular sorarak süreci