2024 85. kitabı
Merhabalar Kitabın alt başlığı "Kafası Karışık Olanlar İçin Olan Biteni-ve Kendini- Anlama Rehberi." Hayatımızda, dünyada yaşanan bazı şeylere şaşırıyor, anlam veremiyor ama bir sele kapılmış gibi sürüklenip kalabalığa uyuyoruz ya bazen. İşte o hisleri yazıya dökmüş yazar. Sürekli mutlu olmaya çalışmanın, kendine her şeyi hak görmenin, sorumluluktan kaçmanın, her şeyin hep kolay olmasını beklemenin, işin, aşkın, yaşın neden saçma olduğunu ya da ne kadarının saçma olduğunu keyifli bir dille anlatmış. Peki, bu kitabı okumak ne kazandırdı bana? Bazı konularda benin gibi düşünenlerin olduğunu bilmenin verdiği rahatlama. Bazı konularda aydınlanma. Bazı konularda farkındalık. Yazarın bütün görüşlerine katılmasam da güzel bir okuma oldu. Alıntı: * Modern dünyada bir olay filme alınmadıkça ya da fotoğraflanmadıkça gerçekten olmuş sayılmıyor. * Seçenekleri sevdiğimize hepimiz inanırız ve mümkün mertebe çok seçenek isteriz ama aslında seçmek zorunda kalmaktan nefret ederiz. * Borç kısa süre öncesine kadar günahtı; daha sonra ev edinmek için nahoş bir gerekliliğe, ardından hak edilen yaşam tarzını edinme yoluna ve sonunda sadece salakların reddedebileceği ölçüde iyi bir şeye dönüştü. * Hiç kimse çok az insanın yüksek notlara veya sanatsal takdire layık olduğunu, düşlerdeki sevgili diye bir şeyin bulunmadığını kabule yanaşmıyor. Sevgiyle kalın
Saçmalıklar ÇağıMichael Foley · Domingo Yayınevi · 2019359 okunma