abla........(spoiler)
2024 18. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2024 23:24
Benim için serinin en düşük kitabıydı ama adora'nin yazim dili akici olduğu için kisa sürede bitirdim. Ama kitapta kafama yatmayan cok fazla kısım var birkaçını yazıyorum eger hatam varsa düzeltin -Konu dışı ama kitaplarda son zamanlarda populerleşen ai kullanimindan bahsetmek istiyorum. Ilham vermek amaciyla guzel ama KITAPLARDA AI KARAKTER KARTI GORMEKTEN NEFRET EDİYORUM. Sanatta AI resim olmamali ve Adora'nin da (ve diğer kullanan yazarlarin) bir yazar olarak basılı kitaplarinda ai kullanmayi birakmasi gerektiğini düşünüyorum. -Bunu wisteria2de de hissetmiştim ama bu kitabı okuyunca anladım nedense adora uc kitapta da farklı karakter yazmasına rağmen ben hep ayni karakteri okuyor gibi hissettim (hatta ayni olaylari yaşiyorlar neredeyse) birinci kitaptaki saige i okuyor gibi hissedemedim. Genel olarak wisteriadaki karakterlerle bag kuramıyorum -Ben romantasy türünden gram keyif almayan birisiyim (adora da aşırı aşk iceren fantastikleri sevmiyor diye biliyorum). Ama bu kitap cidden romantasy olmuş. Her zaiden saige kısmında atomlarima ayrildim vallaha adora bence gereksiz aşk yaziyordu zaten kitaplarinda ama bu kitapta zirve yapmış pek fantastik okumuş gibi hissetmiyorum. -Simdi konuyla ilgili sorguladigim kisimlara gelirsek kitapta isyancilar var hatta liderleri ve onun kizi karakter kartinda ama biz bu isyancilarin tam amacini vs ayrintili olarak goremiyoruz. Jaheer ve meldriki daha fazla okumak isterdim çünkü isyanci konusu hoşuma gidiyor ama çok kısaydı. -Isyanci kisminda zaidenin bilgi vermemesi gerekiyor bunun için ya ölü taklidi yapacak (ki yapamaz) ya da bilgi vermeyecek. Zaiden ikincisini seçip dilini kesiyor. Atladığım kisim varsa aciklayin. Burada çok sorguladım zaiden neden kendini öldürmek yerine dilini kesti. Intihar burada daha mantikli bir seçenek çünkü. Keske bicagi dili yerine bogazina saplasaydi bence daha mantikli olurdu çünkü zaten işkence çekiyorsun -Zaiden ve saige i normalde ilk kitapta sevmistim ama bu kitapta (ozellikle zaiden) aşırı "simp" ti. Kanka baya imparatorlukta önemli şahsiyetlersiniz tamam birbirinizi seviyorsunuz anladik da asla bir işi doğru yapamiyorlar. Adoranin her kitabinda karakterler bir anda asik oluyor bu kitapta da böyleydi. (zaidenı saymıyorum ama saige öyleydi) -Fawn neden bunlara yardim etti yeterince aciklanmadi bence surekli spawnlayip durdu bunlari -Kairon zaiden şakalarını sevemedim. Kairon biseksuel diye düşünüyorum bunda bir sorun yok ama zaten fawndan hoşlanıyor. Ve kitabin başından beri aradıkları kahin kairon çıkınca he kanka öyle mi olmuş xD moduna geçiyor zaiden ve saige kimse konuşmuyor tam olarak. -Adoranin açık, vahşetli betimlemeleri hoşuma gidiyor ama iyi karakterlerine acımadığı için eksik kalmış gibi. Birisi ölebilirdi veya zaiden hep dilsiz kalabilirdi (yani okuru etkileyecek kalici kötü bir olay olabilirdi) Yani en cok aklima takilanlar bunlardi isyancilari sevdim daha cok okumayi isterdim çünkü kitabin karakterlerini ilk gördüğümde meldrik ve jaheer baya ilgimi çekmişti sonra asla okuyamadik (camdan atladim) özellikle romantasy oluşundan maalesef kitap benim icin ortalamanin altındaydı umarim serinin sonu guzel biter inş amin velhasil bu kadardi :3 (meldrikgerigelsin)
İmparatorluğun KılıcıAdora Yağmur · İndigo Yayınları · 20241,026 okunma
2.394 Gösterim
Ai konusunda kesinlikle katılıyorum, her erkek ve ya kadın karakterlerin hepsinin yüz hatları neredeyse aynı. Hepsi sert bakışlı, hepsi küçük burunlu, hepsinin bir soylu güzelliği var... Görünümlerini geçtim neredeyse hepsi aynı karakterler, baş kadın karakterin her zaman yanında ona aşık olan bir erkek karakter; sert, güçlü, sevgiyi, aşkı bir kenara atmış, ciddi kadın karakter... Bunlar say say bitmez ve Adora gerçekten kopyala yapıştır tarzı baş karakterler yazıyor. Sadece isimleri değişik o kadar. Zaidenın bilgi vermemek için dilini kesmesi de Jaherr zaiden ı Saige in karşısına getirecekti ve ona ihanet ettiğini söyleyecekti. Zaiden da eğer karşı karşıya gelirsem dayanamam ve ihanet etmediğimi söylerim diye dilini kesmişti. Şahsen ben fantastik vs olsun genç kurgu kitaplarındaki erkeklerin aşık oldukları kadınlara taparcasına sevgi beslenmelerini gereksiz saçma buluyorum. Hiç gerçekçi gelmiyor ve bu bir noktadan sonra saplantı benim için. Düşünsenize siz yanında olmadığınız sürece nefes alamayan ve sizi düşünmeden duran biri var. Şahsen bu artık takıntılıktır aşk değil.
rameld
Sondaki dediğinde haklisin adora her kitabinda yazıyor zaten ben de sevmiyorum onu ve insanlarin da neden bu kadar sevdiğini anlamiyorum. Kendine acimasiz demesini de mantiksiz buluyorum. Dil kesmesinin sebebini anladim ama orada intihar daha mantıklı çözümdü bence. Zaidenin ölmesi kitabi daha etkileyici yapardi gibi. Dil kesme olayı gereksiz/fazla dramatik olmus biraz
Yazdıklarına katılıyorum ama ayrildığımız tek nokta şu: Yazarlar kitaplarındaki yaşanan olaylarda her detayı doğrudan okuyucuya vermez biz tabii ki bilmek isteriz ama yazarlar bazen bizim hayal gücümüze bırakır bu konuları ve Adora da öyle yapmış kitabında. Herşey doğrudan elimize verilmez hayatta da kitaplarda da.
Ben Saigenin sürekli imparatorluk demesinden bıkmıştım hiçbir duygusu yoktu tek amacı imparatorluğun bekâsını korumak olan robot gibiydi ve sevdiklerinin kıymetini hep kaybedince anladı, ve kesinlikle ilk kitaptaki saige ile 3. Kitaptaki saige aynı degildi katılıyorum
Gerçekten öyle mesela ilk kitaptaki saige ile İmparatorluğun kılıcındaki saige bence aynı değildi. Varislerin oyunundaki saige daha güçlü daha dirayetli biri olarak görmüştüm. Ama imparatorluğun kılıcında ilk kitaptaki güçte olan saige'i göremedim ve senin de dediğin gibi gerçekten bu kitap romantasy olmuş ben bu kadar beklemiyodum ki zaten kitap 1 ve 2 kitaba (varislerin oyununu ve acıların hükümdarı) göre kısaydı ve o kitaplarda daha az romantik sahne vardı bence bu kitapta bu kadar sahne olmamış. Ben kitaba ilk başlamadan önce sayılı öyle sahne olur zannetmiştim hani daha çok savaş daha çok ters köşe falan bekliyordum ama hiç bu şekilde olacağını tahmin etmemiştim.
jaheer meldrik harcandı cidden aga sen hatırlatmasan unutmuştum bile karakterleri ve evet ai kullanma abla desteklemiyoz✍️🏻